Britanski liječnici više neće koristiti pojam „majka“ već „trudna osoba“ zbog transrodnih osoba!
7. veljače 2017.

Svijet pun bizarnosti nastavlja se s novim događanjima. Sve bi to bilo pomalo smiješno da ne dolazi iz država koje se smatraju perjanicama Zapada i svjetlonošama novog i pravednijeg svijeta, a koje nameću standarde življenja globalnome stanovništvu.

Najnovija vijest takve vrste je da su britanski liječnici dobili naputak da ne koriste riječ „majka“ pri oslovljavanju trudnica da tako ne bi povrijedili transrodne osobe.

Nove smjernice izdane su od strane sindikata liječnika British Medical Association koja broji čak 160 000 britanskih liječnika. Tako će se od sada buduće majke koje nose svoje dijete pod srcem oslovljavati hladnim izrazom „trudna osoba“ umjesto majka. Jedan od najvažnijih razloga koji se navodi kao objašnjenje za to je „slavljenje različitosti“!

Kontroverzni savjeti izneseni su u brošuri od 14 stranica pod imenom „Vodič za učinkovitu komunikaciju: inkluzivni jezik na radnom mjestu“. U njemu doslovno piše: „Velika većina ljudi koji su trudne ili su rodili identificiraju se kao žene. Međutim, postoje neki ‘interseksualni muškarci’ i ‘trans muškarci’ koji mogu zatrudnjeti. Možemo uključiti ‘interseksualne muškarce’ i ‘trans ljude’ koji mogu zatrudnjeti govoreći ‘trudna osoba’ umjesto, očekivano, ‘majčinstvo’.”

Vodiči su dostupni svim liječnicima koji rade u nacionalnom javnom zdravstvu. Liječnicima se također skreće pozornost da se ne smiju koristiti pojmovi “rođeni dječak” ili “rođena djevojčica” zbog odnosa prema “trans osobama” jer su te fraze “reduktivne i pojednostavljuju materiju”.

Izvor: narod.hr/heatst.com

Foto: thinstock

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža