Dr. Željka Markić: ‘Ima li uskrata novca zaklade Rhema veze s novim odnosima Pašalića i Plenkovića – ne znam’
7. veljače 2019.

Zaklada Rhema, dosadašnji pokrovitelj udruga Grozd, U ime obitelji, Vigilare…, u ovoj godini financira molitvene ili karizmatske zajednice, udruge ili pak portale koji se isključivo bave evangelizacijom, odnosno promicanjem duhovnosti, piše Večernji list.

Dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, odgovorila je za Večernji list na pitanja o uskrati novca zaklade Rhema i načinu financiranja udruge UiO, a pitanja i odgovore donosimo u nastavku.

Kako se financira udruga U ime obitelji?

U ime obitelji se financira tržišno – oko 80% naših prihoda su donacije hrvatskih građana koji odluče izdvojiti 50, 100 ili 500 kuna kako bi poduprli ono što radimo u hrvatskom društvu. Za razliku od lijevo-liberalnih udruga koje desetljećima – i od HDZ-a i od SDP-a – primaju ogroman novac iz proračuna – potpora građana našim aktivnostima testirana je iz mjeseca u mjesec na najkonkretniji mogući način. Ako ljudi žele da radimo to što radimo, razumiju da nam za to treba novac. I onda izdvoje koliko mogu da bismo mi dalje radili. Osim toga – izvor novaca nam je i prijava projekata na razne natječaje. Tako je jedan od natječaja na koje se prijavljujemo već nekoliko godina i onaj Zaklade Rhema.

Je li novac zaklade Rhema činio značajniji ili manji dio donacija koje udruga dobiva?

Donacija Rheme je u našim prošlogodišnjim prihodima činila oko 7%.

Zašto vam je Rhema uskratila potporu za ovu godinu?(Kako navode u Večernjem listu, nameće se pitanje je li zaklada Rhema, koju je prije četiri godine utemeljilo 14 osnivača, uglavnom supružnika i poduzetnika među kojima je najznačajniji financijer bračni par Topčić, vlasnici Tim kabela, a posebno je zanimljiv i bračni par Pašalić (Iviću Pašaliću san je vratiti se u HDZ), uskratila novac spomenutim udrugama kako bi olakšala situaciju HDZ-u koji je posebno na udaru referendumskih inicijativa.)

U ime obitelji ima jasan program i projekte kojima se već bavimo duži niz godina: borba protiv korupcije, zalaganje za promjenu izbornog sustava, kontrola trošenja javnog novca, neradna nedjelja, zagovaranje prava na život od začeća do prirodne smrti, promicanje interesa djeteta i obitelji. Dakle u našim se aktivnostima nije ništa promijenilo. Ima li uskraćivanje sredstva UiO kakve veze sa, kao što neki tvrde, novouspostavljenim odnosima g. Pašalića i Plenkovića – stvarno ne znam. U svakom slučaju, jako poštujem bračni par Topčić, utemeljitelje Rheme , marljive i dobre ljude koji doniraju svoj privatan novac. Bez ikakve rezerve podržavam njihovo pravo da svoj novac doniraju kome žele i kad žele.

> Dražen Ćurić: ‘Jutarnji i Večernji list udruženo napali Željku Markić – Jesu li to napravili po nalogu HDZ-a?’

 

Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža