U ime obitelji

Dr. Željka Markić: ‘Da se ovako brojalo na izborima svi bi govorili o prijevari, izbornom inžinjeringu i napadu na demokraciju’

Dr. Željka Markić: ‘Da se ovako brojalo na izborima svi bi govorili o prijevari, izbornom inžinjeringu i napadu na demokraciju’

“Da jedna strana izgubi izbore uz razliku od 0.83% (99.13% potrebnih potpisa je prikupljeno za prvo referendumsko pitanje) i 2.02% (97.98% potrebnih potpisa je prikupljeno za drugo referendumsko pitanje), a da pritom ti izbori budu nadgledani od strane “izbornih pobjednika”, bez neovisnih promatrača i bez prava druge strane da nadgleda proces brojanja glasova, SVI, ALI SVI bi govorili o PRIJEVARI, IZBORNOM INŽINJERINGU i NAPADU NA DEMOKRACIJU. Isto se dogodilo s građanskom inicijativom NAROD ODLUČUJE. Pritom, Andrej Plenković obrazlaže svoju odluku da ZABRANI PROMATRANJE BROJANJA POTPISA na sljedeći način: “Promatrače nismo dozvolili jer po mom dubokom uvjerenju nema potrebe”. L’État, c’est moi. #Vjerodostojno”, objavila je dr. Željka Markić, predsjednica U ime obitelji, na svom Facebooku govoreći o GI Narod odlučuje.

(FOTO, VIDEO) GI Narod odlučuje traži neovisnu reviziju provjere potpisa 

“Želimo istaknuti da je čak i prema Kuščevićevom izračunu Građanska inicijativa Narod odlučuje prikupila 99,12 posto od potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma za prvo referendumsko pitanje, odnosno 371.450 potpisa od potrebnih 374.740 te 97,98 posto od potrebnih potpisa za drugo referendumsko pitanje, odnosno 367.169 od potrebnih 374.740”, rekla je Natalija Kanački, članica Organizacijskog odbora građanske inicijative Narod odlučuje.

Da se ovako nešto dogodilo na izborima, da je toliko potpisa proglašeno nevažećima, tako da ispadne da nedostaje 0,88%, odnosno 2,02 % za izbornu pobjedu – zasigurno bismo to nazvali izbornom prevarom, poručili su s konferencije za novinare.

Izvor: narod.hr

Foto: Petar Jurčević