Dr. Ž. Markić: Orešković je podržao, a Plenković maknuo ministra koji je prvi pokrenuo isušivanje “kulturne močvare”
7. veljače 2017.

Dr. Željka Markić, predsjednica udruge “U ime obitelji”, danas je na Facebooku komentirala nepovoljno mišljenje Državne revizije o Hrvatskom audiovizualnom centru za 2015. godinu.

Njezin status prenosimo u cijelosti:

“Nakon revizije u HAVC-u jasno je da je većina “kulturnjaka” prosvjedovala protiv ministra Hasanbegovića upravo zato što se on prvi usudio pokrenuti isušivanje kulturne močvare u kojoj su tzv. nevladine udruge, podobni kulturni djelatnici i političari godinama krali i na sebe trošili novac poreznih obveznika.

Nalaz revizije HAVC-a potvrdio je da su “kulturnjaci” lagali o ustašizaciji Hrvatske u inozemstvu – u još jednom pokušaja da zašite svoje povlaštene pozicije i novac koji su dobivali od korupcijske hobotnice u Ministarstvu kulture. Dok su im svima puna usta kulture i demokracije.

I nije Plenkovićeva vlada prva ušla u obračun sa korupcijom u Ministarstvu kulture, kako je bezuspješno pokušavao jučer u Bujici prikazati prof. Jurčević.

Prva vlada koje je zagazila u kulturnu močvaru je vlada Tihomira Oreškovića. Premijer Orešković je podržao svog ministra kulture Hasanbegovića u njegovoj borbi protiv povjerenstava i povjerenika koji su po ideološkom i rođačkom ključu dijelili novac svih nas.
A premijer Plenković je, na žalost, suprotno obećanjima o borbi protiv korupcije, upravo tog ministra – koji je započeo isušivanje kulturne močvare – zamijenio ministricom koja je od 2015. sjedila u HAVC-ovom upravnom odboru i do danas tvrdila kako je močvara u stvari – prekrasan vrt.”

Hasanbegović o HAVC-u: “Ovo je moja zakašnjela pobjeda – Hribar mora otići, a DORH razotkriti interesno-koruptivnu mrežu”

Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža