U ime obitelji

Braća Šošić: Vratili smo se iz Njemačke jer želimo pomoći mladima da ne odlaze iz Hrvatske

Braća Šošić: Vratili smo se iz Njemačke jer želimo pomoći mladima da ne odlaze iz Hrvatske

Dva brata – Luka i Miroslav Šošić, učinili su upravo suprotno od onoga čemu posljednjih godinu dana svjedočimo na krajnjem istoku Hrvatske.

Svoj su dobro uhodani posao u Njemačkoj ugasili i prenijeli ga u Osijek. Hrabro, optimistično i s jasnom porukom – želimo pridonijeti gospodarstvu istočne Hrvatske, piše Glas Slavonije.

Obitelj Šošić ratna su zbivanja iz rodne Bosanske Posavine potjerala na različite strane. Luka se kao stariji brat konačno nastanio u Osijeku 2006. godine i ovdje radio na različitim poslovima. Našao je pri tome vremena i volje volontirati u Rijeci ljubavi. Sve to vrijeme mlađi je brat Miroslav kao devetogodišnjak završio u Njemačkoj, ondje se školovao te naposljetku stekao i majstorsko zvanje za vodoinstalatera, grijanje i geotermiju.

Pet godina u Njemačkoj je imao vlastitu tvrtku, poslovao je na području Münchena i zapošljavao šest radnika. Posljednjih godinu dana i brat Luka mu se ondje pridružio. No onda je pala odluka, vraćaju se u Osijek i ovdje će, dakle na hrvatskom tržištu, ponuditi znanje i iskustvo koje imaju.

Posljednjih dana prošle godine registrirali su tvrtku Thermolife, sa sjedištem u Osijeku.

„Nismo došli nikome uzeti posao, nego ponuditi ovom tržištu onoga što nema, a to su nova saznanja i praksa oko primjene geotermije u sustavu grijanja, odnosno hlađenja“, rekao je Miroslav.

„Ali razlog našeg povratka temelji se i na težnji da na neki način zaustavimo odlazak mladih. I mi smo spremni kroz zapošljavanje i mentorstvo obrazovati mlade ljude i stvoriti uvjete da oni ostanu ovdje. Jer svaki rad u tuđini, koliko god to atraktivno izgledalo, u konačnici ima i neku drugu cijenu“, završio je Luka.

Izvor: narod.hr/glas-slavonije.hr

Foto: Gojko Mitić