Dr. Natalija Kanački: Hoće li nam HDZSDP ukrasti i ove izbore za zastupnike u Hrvatski sabor?
17. travnja 2020.

Kriza izazvana koronavirusom ponovno je na dnevni red stavila pitanje dopisnog i elektroničkog glasovanja kojim bi se u ovim uvjetima olakšao ljudima izlazak na izbore.

Predlagali smo da se uvede elektroničko i dopisno glasanje. HDZ i SDP zajednički odbijaju tu mogućnost, a to je jedina mogućnost da možete provesti izbore i da svatko dobije pravo glasati u Republici Hrvatskoj”, kazao je Božo Petrov za Dnevnik Nove TV.

Evo što o tome piše dr. Natalija Kanački iz GI Narod odlučuje.

HDZ i SDP nisu dorasli izazovu da se u novonastalim okolnostima pandemije koronavirusa svim hrvatskim državljanima u Hrvatskoj, ali i izvan Hrvatske omogući elektroničko glasovanje. Ne samo da je upitno na koji način ćemo mi u Hrvatskoj izaći na parlamentarne izbore i kakve će mjere biti na snazi, već i na koji način će glasovati naša dijaspora koja može ostati zarobljena u žarištima pandemije. Podsjećam da oni moraju prolaziti stotine i tisuće kilometara da bi došli do glasačkih mjesta.

Nema nikakve isprike za HDZ, SDP i njihove satelite za neprovođenje elektroničkog glasovanja. Vidjeli smo na primjeru e-propusnica da se građani jako dobro služe sustavom e-građani. Taj bi se sustav mogao nadograditi i prilagoditi za e-glasovanje. Sjetite se samo laži bivšeg ministra Kuščevića koji je pričao da nemamo tehnološke uvjete za to, što su tada demantirali iz HAKOM-a. Naravno da su Plenković i Kušćević već tada znali da imamo sve uvjete za provođenje, ali to jednostavno nisu željeli. Dakle, imamo sve potrebne uvjete za ostvarenje elektroničkog glasovanja – imamo tehnološke uvjete, imamo stručnjake koji mogu nadograditi sustav, imamo sustav e-građani, imamo čak i djecu u e-obrazovanju, samo nemamo političku volju HDZSDP ‘žeton-koalicije’.

Građani moraju razumjeti da oni NE ŽELE da nas većina uopće izađe na izbore, nego da nas izađe što manje, a da većina izašlih bude njihova stranačka i satelitska mašinerija. U protivnom, mogli bi nakon 30 godina ponovo imati kompetentne saborske zastupnike i Vladu koju stvarno želimo i koju nas je većina izabrala.

Podsjećam da smo 2014.g. i 2018.g. kroz referendumske inicijative tražili uvođenje dopisnog i/ili elektroničkog glasovanja. Još nam je svježe sjećanje na ukradeni referendum. Hoće li nam HDZSDP ukrasti i ove izbore za zastupnike u Hrvatski sabor?

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža