U ime obitelji

Dr. Markić o Milanoviću: ‘Kad postaneš Vrhovni zapovjednik hrabrijima i požrtvovnijima od sebe – imaš samo dva izbora…’

Dr. Markić o Milanoviću: ‘Kad postaneš Vrhovni zapovjednik hrabrijima i požrtvovnijima od sebe – imaš samo dva izbora…’

Predsjednica udruge U ime obitelji, dr. Žaljka Markić komentirala je odlazak predsjednika Zorana Milanovića s komemoracije u Okučanima povodom 25. obljetnice akcije Bljesak.

Njezin komentar prenosimo u nastavku.

Podsjetimo, predsjednik Republike, Zoran Milanović, iznenada je napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima zbog oznake na majici jednog od okupljenih. Naime, jedan sudionik protokola bio je obučen u odoru sa znakom HOS-a.

“Kad postaneš Vrhovni zapovjednik hrabrijima i požrtvovnijima od sebe – imaš samo dva izbora.

Kad je počeo rat, 1991. Milanović je imao 25 godina, kad je u Bljesku 1995. poginuo 51 hrvatski vojnik – imao je 29 godina.

Kao Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH danas je na odavanju počasti braniteljima poginulim 1995., u oslobodilačkoj vojnoj operaciji HV-a Bljesak. – napravio scenu i otišao dok je svirala hrvatska himna.

Prošli je tjedan, opet kao Vrhovni zapovjednik OS RH, ničim izazvan, uvrijedio pripadnike HV-a iz jedinica HOS-a – koji su poginuli 1991. u obrani Hrvatske.

Svakom muškarcu koji drži do sebe – bilo bi neugodno u medijima se godinama predstavljati kao “fajter”, “dečko iz Trnja” – u okolnostima u kojima svojim odabirom nisi sudjelovao u najvećem fajtu u svom životu – u Domovinskom ratu.

Kad spletom političkih okolnosti ipak postaneš Vrhovni zapovjednik hrabrijima i požrtvovnijima od sebe, onima koji su te nadmašili u svojoj ljubavi prema hrvatskom narodu – imaš samo dva izbora. Prvi je u svakoj se prilici zahvaljivati hrvatskim branitelima i iskazivati im najdublje poštovanje. Drugi je omalovažavati njihovu hrabrost, žrtvu i ljubav.

Milanović je, suprotno svim političkim i civilizacijskim standardima – očito izabrao ovo drugo.”

 Izvor: narod.hr