U ime obitelji

Dr. Markić: Cilj Plenkovićevih promjena zakona i Ustava jest otežati narodni referendum

Dr. Markić: Cilj Plenkovićevih promjena zakona i Ustava jest otežati narodni referendum

“Jedini cilj Plenkovićevih promjena Zakona o Ustavnom sudu i ustavnih promjena je otežati odnosno onemogućiti narodni referendum. Kad se sve prijedloge svede na bitno – Plenković želi oduzeti pravo građanima da odlučuju izravno, mimo svojih političkih predstavnika – a to su zastupnici u Saboru koji onda biraju Vladu i Premijera”, ističe dr. Željka Markić, izvršna direktorica udruge U ime obitelji u komentaru prijedloga vladajućih novog zakona o referendumu i ustavnih promjena.

”I onda moraš napisati 108 stranica ‘prijedloga’ kako bi sakrio istinu koja stane u jednu rečenicu: “Ne želim da Hrvati donose odluke s kojima se ja, Plenković, ne slažem”, ističe  Markić.

> Bačić tvrdi da će HDZ referendume učiniti dostupnijima, iako će ih dodatno otežati

“Moraš napisati 108 stranica “prijedloga” kako bi sakrio istinu”

Dr. Markić na facebooku je podijelila poveznicu na članak Narod.hr “Bačić tvrdi da će HDZ referendume učiniti dostupnijima, iako će ih dodatno otežati” te donijela komentar kojeg prenosimo u nastavku:

Jedini cilj Plenkovićevih promjena Zakona o Ustavnom sudu i ustavnih promjena je otežati odn. onemogućiti narodni referendum.

Kad se sve prijedloge svede na bitno – Plenković želi oduzeti pravo građanima da odlučuju izravno, mimo svojih političkih predstavnika – a to su zastupnici u Saboru koji onda biraju Vladu i Premijera.

Kroz predložene promjene Ustava Plenković nama, građanima, oduzima demokratski alat kojim možemo korigirati i oduzeti moć njima, političarima kad god ne rade ono što mi, kao građani od njih očekujemo.

Plenković nam želi oduzeti alat kojim možemo stati na put političarima koji rade u svom, a ne u našem, općem interesu.

Članak 1 Ustava RH kaže:

‘U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.’

A onda Plenković želi to NEPOSREDNO ODLUČIVANJE naroda ograničiti Ustavnim sudom – čije članove izabiru oni koje je NAROD za to ovlastio ili Saborom – u kojem sjede predstavnici tog istog naroda kojem Ustav jamči neposredno odlučivanje.

I onda moraš napisati 108 stranica ‘prijedloga’ kako bi sakrio istinu koja stane u jednu rečenicu: “Ne želim da Hrvati donose odluke s kojima se ja, Plenković, ne slažem.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr