U ime obitelji

Dr. Kanački sudjeluje na tribini ‘Pravo na priziv savjesti’ danas na Pravnom fakultetu u Zagrebu

Dr. Kanački sudjeluje na tribini ‘Pravo na priziv savjesti’ danas na Pravnom fakultetu u Zagrebu

Udruga Pravnik organizira tribinu “Pravo na priziv savjesti” koja će se održati danas, u petak, 17. svibnja na Pravnom fakultetu u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14) u dvorani 3 u 18 sati. Među panelistima bit će i dr. Natalija Kanački.

“U posljednje vrijeme svjedoci smo sve zaoštrenije polemike koja zaokuplja pozornost javnosti. Riječ je o prizivu savjesti i njegovom aktualnom pravnom uređenju.

Priziv savjesti odluka je pojedinca da odbije izvršiti neku obvezu koju mu nameće pravni sustav, jer bi se njeno izvršavanje protivilo etičkim, moralnim ili vjerskim uvjerenjima te osobe.
Pravo na priziv savjesti međunarodnim je poretkom priznato pravo koje ima svoje ustavno i zakonsko uređenje i u pravnom poretku Republike Hrvatske.” – stoji u najavi tribine.

Panelistice na tribini bit će dr. Natalija Kanačkidr. Antonija Petričušić i dr. Sunčana Roksandić Vidlička.

Natalija Kanački rođena je 1968. u Zagrebu gdje je završila srednju školu. Godine 1993. diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon odrađenog staža radila je u humanitarnoj organizaciji International Rescue Committee te je tijekom Domovinskog rata pomagala bolesnima i ranjenima.

Danas radi kao voditeljica razvoja medicinskih proizvoda u farmaceutskoj kompaniji Fidifarm.

Gđa Kanački još od svoje mladosti volontira u raznim organizacijama civilnog društva, od onih posvećenih medicini i zdravlju do onih posvećenim društvenim pitanjima. Članica je Upravnog odbora udruge U ime obitelji te je nacionalni koordinator građanske inicijative Narod odlučuje. Čest je gost mnogih tribina i okruglih stolova.

Izvor: narod.hr

Foto: facebook ; fotomontaža: narod.hr