Dnevnik Nove TV o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti molitelja krunice
7. srpnja 2024.

Svake prve subote u mjesecu muškarci mole krunicu na gradskim trgovima, a prate ih prosvjednici. Takva situacija traje već 20 mjeseci. Udruga U ime obitelji će stoga u srijedu 10. srpnja u Hrvatskom saboru predstaviti „Izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini“.

Zbog glasnih prosvjednika udruga U ime obitelji smatra da se muškarcima krše prava. Stoga će u srijedu organizirati okrugli stol u Saboru i predstaviti izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti, o čemu je izvijestio i Dnevnik Nove TV. Domaćin u Saboru će biti Domovinski pokret, odnosno Igor Peternel.

> Nema tu dijaloga, samo totalitarizam: Kako je hrvatska ljevica opet pokazala pravo lice

Dr. Markić: Molitelji ne rade ništa nezakonito

Dr. Željka Markić, izvršna direktorica udruge U ime obitelji kaže kako molitelji ne rade ništa nezakonito.

“Njihovo kršenje prava se očituje u tome da ih se vrijeđa, viče, bubnja, onemogućava, zlostavlja, interpretira ono što oni žele postići i ono što misle, na potpuno krive načine”, kazala je dr. Markić.

> Markić odgovorila na ‘histeriziranje’ SDP-ovke oko izvješća o kršenju prava molitelja krunice

Dodaje da ne rade ništa nezakonito. Istaknula je da na okrugli stol žele uključiti sve i one koji se na slažu s tim kako bi i oni iznijeli svoje argumente.

Arijana Lekić Fridrih, koja svake subote izvodi svoj performans kako bi ometala molitelje, kazala je kako se “jako veseli” predstavljanju izvješća. No SDP-ova zastupnica Ivana Marković odbila je pozivnicu optuživši UiO da im je cilj “smanjenje prava žena”.

> Arijana Lekić-Fridrih u Nedjeljom u 2: Samo 200 eura po performansu

Domaćin okruglog stola je Igor Peternel. Rekao je kako mu je to iznimno zadovoljstvo jer se godinama bavi kršenjem ljudskih prava i sloboda.

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža