U ime obitelji

Disney promovira “razbijanje rodnih stereotipa”: Minnie umjesto haljine sada nosi odijelo

Disney promovira “razbijanje rodnih stereotipa”: Minnie umjesto haljine sada nosi odijelo

Jedan od najuspješnijih crtanih likova koje je Disney ikada kreirao – Mickey Mouse, dobiva svoju novu “modernu” inačicu. U skladu s ideologijom ekstremne ljevice korporacija Disney sudjeluje u propagandnom promoviranju ideologije ekstremne ljevice, takozvanih “progresivaca”.

Prema onome što je Disney objavio, korporacija se odlučila obrušiti na tzv. “rodne stereotipe” tako što će mišica Minnie ubuduće nositi plavo odijelo umjesto crvene haljine s bijelim točkicama. “Ovaj novi pogled na njezine prepoznatljive točkice čini Minnie Mouse simbolom napretka za novu generaciju”, ustvrdila je dizajnerica Stella McCartney.

Disney optužuje bijelce za rasizam

Walt Disney Studios posljednjih godina promovira tzv. “raznolikost”, pa je tako već promovirao homoseksualnost u novoj verziji crtanog filma Ljepotica i zvijer te u crtanom filmu Naprijed.

>(VIDEO) Američki crtani film za djecu od četvrte do osme godine prikazao LGBT “vjenčanje”

Kao i na prijašnje kontroverzne poteze Disneya, i ovaj je doživio brojne kritike publike. U komentaru za Fox News konzervativna komentatorica Candace Owens je kritizirala preobrazbu kao pokušaj da se Minnie Mouse učini “muževnijom“, optužujući one koji stoje iza toga za pokušaj uništavanja tkiva našeg društva.

Inače, da bi stvar bila bizarnija Disney je u protekle dvije godine počeo dodavati upozorenja o rasizmu u nekoliko svojih klasičnih filmova – uključujući Petra Pana i Knjigu o džungli, te je također napada bijelce odnosno zahtjeva od njih da „dekoloniziraju svoje police za knjige“ kao dio “obuke protiv rasizma”.