Direktorica marketinga brenda Levi’s prisiljena na ostavku jer je zagovarala otvaranje škola u pandemiji
21. veljače 2022.

Direktorica marketinga Levi Straussa Jennifer Sey dala je ostavku, tvrdeći da je bila prisiljena otići nakon što je izrazila mišljenje da bi škole trebale ostati otvorene tijekom pandemije Covid-19 – piše Forbes.

Sey, s 20-godišnjim stažom u Levi’su, predsjednica globalnog brenda od 2020. – rekla je da joj je izvršni direktor tvrtke Chip Bergh ponudio otpremninu od milijun dolara u zamjenu za njezin potpis na ugovor o tajnosti podataka. Međutim, rekla je da je odbila kako bi mogla “izreći javno što se dogodilo”.

Sey je u tvrtki započela kao pomoćnica marketing menadžera 1999. Tijekom dva desetljeća u brendu, “uvijek se osjećala slobodnom donijeti sebe – uključujući svoje politički angažman.” No, kada je javno dovela u pitanje zatvaranje škola zbog pandemije na vijestima i društvenim mrežama, tvrdi da su Levi’sovi pravni i komunikacijski timovi vršili pritisak na nju da ne izražava svoje mišljenje.

“Osjećala sam i još uvijek osjećam da će drastična politika najviše štete nanijeti onima koji su najmanje ugroženi. Teret će pasti najviše na djecu kojima su sigurnost i rutina škole najpotrebnija”, rekla je Sey.

U Levi’su bez komentara

Upitan za komentar, glasnogovornik Levi’sa odbio je komentirati Seyine tvrdnje. Njene će obveze biti dodijeljene glavnom komercijalnom direktoru Sethu Ellisonu na privremenoj osnovi dok se ne pronađe zamjena – rekao je.

Unatoč kritikama, Sey kaže da je pozvala Levis da progovore o zatvaranju škola. Napomenula je da se tvrtka u povijesti bavila političkim pitanjima koja utječu na njezine zaposlenike, uključujući prava homoseksualaca , glasačka prava i imigraciju.

“Odbila sam šutjeti”, napisala je. “Stalno sam prozivala licemjerne i neargumentirane politike.”

Sey je raspravljala o svojim stavovima u ožujku u intervjuu za Fox News s konzervativnom voditeljicom talk showa Laurom Ingraham. To je, kaže, navelo kolege da je nazovu “anti-trans” osobom te “rasistom”.

Nakon intervjua, Sey kaže da su je zamolili da se ispriča što je odbila. Izvršni direktor Bergh rekao joj je da je na putu da postane sljedeći izvršni direktor, samo ako “prestane pričati o covid mjerama.”

Iako je Sey godinama iskazivala političke stavove o različitim temama, ovdje je ipak išla protiv struje. Levi’sovoj upravi to nije bilo prihvatljivo.

Izvor: narod.hr/forbes.com

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža