CitizenGo upozorava na udar UN-a na vjerske slobode zbog LGBT agende
22. srpnja 2023.

CitizenGo, građanski pokret za zaštitu obiteljskih, tradicionalnih vrijednosti izvijestio je o zabrinjavajućim vijestima s Vijeća za ljudska prava UN-a u Ženevi.

”Bolno za reći, ali za Ujedinjene narode vjerska sloboda završava tamo gdje počinju takozvana LGBTQ prava. Zaključak je to najnovijeg izvješća UN-a o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja nasuprot slobodi od diskriminacije LGBTQ manjine”, javlja CitizenGo.

”Takve su namjere nezavisnog stručnjaka UN-a za seksualnu orijentaciju i rodni identitet (SOGI), Victora Madrigal-Borloza, koji je svoje izvješće predstavio na 53. Vijeću UN-a za ljudska prava (UN HRC), pred njegovih 47 izmijenjujućih članova.

Onemogućeno im je da izlažu zbog navodnog nedostatka vremena nakon što su saslušali 10 radikalnih transrodnih aktivista koji su histerično napadali vjerska uvjerenja.

”Neumorno smo radili na tome da se sastanemo sa što više izaslanstava kako bismo ih upoznali s ključnim problemima ovog izvješća i mogućim posljedicama za sve zemlje članice UN-a, uključujući i Hrvatsku.

Neka su nas izaslanstva poput Nigerije, Egipta, Turske, Paragvaja i Svete Stolice lijepo primila, a mi smo željeli biti sigurni da će, ako ikada dođe do glasovanja o ovom izvješću, biti na strani slobode”, stoji u priopćenju.

>Napad na vjerske slobode: UN poziva na nametanje rodne ideologije vjerskim zajednicama

Izneseni su najšokantniji dijelovi ovog izvješća, koje uznemiruje sve koji vjeruju u slobodu vjeroispovijesti:

  • stvaranje “novog normativnog prostora” u kojem vlade nameću prihvatljive LGBTQ standarde za religije
  • pozivanje vlada na prijetnje i kažnjavnje vjerskih vođa i organizacija koje se ne pridržavaju LGBTQ pravovjerja
  • tvrdnje kako je religija (uključujući kršćanstvo) često izgovor za nasilje nad LGBTQ zajednicom
  • prijedlog državama članicama UN-a da podržaju one vjerske vođe i institucije koje podržavaju homoseksualnu i transrodnu ideologiju
  • najava prisiljavanja svećenika na sklapanje brakova između osoba istoga spola po cijenu gubitka privilegije sklapanja zakonski priznatih brakova
  • podcrtavanje koncepta kako religijsko poimanje obitelji često “isključuje” LGBTQ osobe

U zaključku izvješća stoji: ”Ukoliko sve religije ne podrže LGBTQ ideje, pojedinci koji se identificiraju kao pripadnici LGBTQ zajednice će biti isključeni, otuđit će se i to će im uzrokovati bol, probleme s mentalnim zdravljem te ih potencijalno dovesti do samoubojstva. To općenito govoreći krši njihova ljudska prava”.

U biti, izvješće UN-ovog neovisnog stručnjaka za seksualnu orijentaciju i rodni identitet kaže da se religija mora prilagoditi LGBTQ konceptu:

”Ograničenja postavljena u samom dizajnu slobode vjere i uvjerenja – uključujući temeljna prava i slobode LGBTQ osoba – ključ su pune kompatibilnosti slobode vjere i uvjerenja i svih radnji koje su potrebne za borbu protiv nasilja i diskriminacije nad njima.”

>UN preporučuje dekriminalizaciju seksa s maloljetnicima, prostitucije, droge i pobačaja

”Promicanje vjere NE narušava ljudska prava LGBTQ zajednice. Ako išta, kršćanstvo, kao i mnoge druge religije, promicatelji su međusobnog poštovanja, ljubavi jednih prema drugima i tolerancije.

MEĐUTIM…

Promicanje transrodnosti i homoseksualnosti sukobljava se s mnogim vjerskim uvjerenjima i učenjima!

U središtu izvješća je uvjerenje da su seksualnost i rodni identitet temeljna prava koja se smatraju VIŠIMA od slobode vjeroispovijesti.

Madrigal Borloz je to sam jasno rekao: “Religije nemaju ljudska prava, ljudi imaju ljudska prava”.

Kako bi zadovoljio potrebe ideološkog lobija, UN je spreman odustati od zaštite jednog od temeljnih ljudskih prava UN-a, prava na slobodu vjeroispovijesti.

I to je upravo ono od čega mi u CitizenGO-u nećemo odustati, branit ćemo ta prava.

Ova bitka je ključna. Naša vjerska uvjerenja nisu predmet pregovora i nitko ne smije vama i meni govoriti kako bismo trebali živjeti ili razmišljati o svojim vjerskim uvjerenjima”, stoji u priopćenju CitizenGo-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža