Bravo, Rumunjska – slijedi referendum o zaštiti braka!
21. srpnja 2016.

Rumunjski Ustavni sud potvrdio je da je u skladu s Ustavom zahtjev tri milijuna građana koji su zatražili promjenu Ustava kako bi se brak definirao kao zajednica muškarca i žene, a koju je inicirala građanska inicijativa “Koalicija za obitelj”.

Naime, 25. studenog prošle godine objavljena je predviđena promjena obiteljskog zakona u Ustavu, prema kojem bi se pojam “supružnici” promijenio u “muškarac i žena”, pri čemu bi ostatak zakona ostao nepromijenjen.

Novi članak 48, glasio bi ovako: “Obitelj – Obitelj je utemeljena na braku slobodno sklopljenom između muškarca i žene, potpuno ravnopravnih, kao i njihovim roditeljskim pravima i dužnostima da osiguraju odgoj, obrazovanje i poduku svoje djece”.

Rumunjska: 3 milijuna potpisa za zaštitu braka i obitelji u Ustavu

ILGA Europe i Amnesty International, zajedno s još dvije međunarodne i 24 domaće udruge tražili su pak od suda da odbaci tu građansku inicijativu kao protuzakonitu, piše Accept. Oni su naveli da će inicijativa redifinirati obitelj iz vjerske perspektive, te će “ograničiti pravo na privatnost i obitelj samohranim roditeljima i homoseksualnim parovima”. Uz to su naveli da je riječ o “kršenju načela jednakosti i nediskriminacije”

Izvor: narod.hr

Photo: debowscyfoto

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža