Bandić: ‘Nikome ništa nisam dao besplatno, pa ni udruzi U ime obitelji – podrška je da imamo preferencijski glas u Saboru’
13. rujna 2018.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u četvrtak na aktualnom satu Gradske skupštine da nikome ništa nije dao besplatno, pa tako niti udruzi U ime obitelji.

Gradonačelnik je to odgovorio na pitanje SDP-ovog zastupnika Mateja Mišića mogu li i druge građanske inicijative dobiti štandove besplatno od Grada Zagreba za prikupljanje potpisa za referendum ili je to ograničeno na udruge koje su samo njemu bliske, čime je aludirao na udrugu U ime obitelji.

“Nikome ništa nisam dao besplatno. Sukladno mojim ovlastima, statutu, poslovniku i pozitivnim zakonskim propisima imam svoje ovlasti i njima se koristim. Nikome ništa nisam dao besplatno pa niti udruzi U ime obitelji. Rezultat te moje podrške je da imamo preferencijalni glas u Saboru“, kazao je Bandić.

Evo činjenica o DORH-u i USKOK-u koje sudac nije dopustio dr. Željki Markić iznijeti na sudu

Dr. Željka Markić: ‘Štandove i letke Grad Zagreb sponzorirao je po standardnoj proceduri, a DORH se pokazao kao produžena ruka HDZ-a i SDP-a’

Dr. Markić na suđenju Bandiću: ‘Za referendumsko izjašnjavanje 2014. tražili smo potporu Grada Zagreba, kao i od ostalih gradonačelnika i načelnika’

SDP-ovom zastupniku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini je poručio kako su različiti po tome što bi on (Mišić) davao nekima, a gradonačelnik daje svima.

“Ja svima dam. Moja širina i krila koji nadsvođuju ideološke rovove su rezultat mojih šest mandata. … Vi sigurno ne bi dali Željki Markić, možda bi dali Savezu antifašističkih boraca. Vidite, ja sam u tom rasponu širok. Pod istim uvjetima, statutom, poslovniku i ovlastima koje imam”, rekao je Bandić u odgovoru SDP-ovom Mišiću.

SDP-ova zastupnica Vesna Nađ upitala je gradonačelnika kada će se ispričati ženama zbog seksističke i uvredljive izjave “da svima daje i da bi zbog toga bio najbolje žensko”, a koja, protumačila je, sugerira da su sve žene promiskuitetne.

“Ja živim sebedarje i altruizam čitav svoj život. Ako se u tome netko prepoznao – prepoznao se, ako nije kao vi, ja vam nisam kriv”, odgovorio joj je gradonačelnik.

HSLS-ovog zastupnika Darka Klasića zanimalo je kada će se urediti Trg dr. Franje Tuđmana s obzirom da postoji niz projekata, nacrta i studija koji su građane koštali više od 1,5 milijuna kuna.

Bandić je naglasio kako je prioritet spomenik dr. Franji Tuđmanu te da nisu odustali od uređenja trga.

Bandić o pokroviteljstvu za prikupljanje potpisa 2014.: ‘Pomogao sam GI, kao i svaku drugu udrugu’

Gradonačelnik je također rekao da bi trebali iz europskih fondova za uređenje rotora na Remetincu dobiti 85 posto ili 200 milijuna kuna.

Izvor: Hina/sv

Foto> fah

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža