Američki ‘transseksualac’ postaje glasnogovornik za Ukrajinske oružane snage
18. kolovoza 2023.

‘Transseksualac’ iz SAD-a službeno je imenovan za glasnogovornika stranih jezika teritorijalnih snaga ukrajinskih oružanih snaga.

Muškarac koji sebe naziva Sarah Ashton-Cirillo do sada je služio kao terenski bolničar u ukrajinskoj vojsci, a ranije je bio reporter o ratu u Ukrajini za portal ”LGBTQ zajednice”. Ali sada je transseksualac imenovan glasnogovornikom stranih jezika ukrajinske teritorijalne vojske, javlja Remix News.

>LGBT agenda: Ukrajina će razmotriti legalizaciju istospolnih brakova usred rata

Ima čin narednika

Prema dostupnim podacima, osoba je u braku i ima dijete. No, prije nekoliko godina bio je podvrgnut hormonalnoj terapiji i medicinskom zahvatu promjene spola. U Ukrajinu je stigao u ožujku 2022. kako bi izvještavao o ratu za LGBTQ portal u San Franciscu i vodio intervjue s ukrajinskim homoseksualcima koji su bili angažirani u vojsci. U jesen te godine počeo je raditi kao terenski bolničar u ukrajinskoj vojsci. Ova osoba sada ima vojni čin narednika, a ranjena je u veljači 2023.

Ruski mediji ismijali su činjenicu da je američki transseksualac koji uopće ne govori dobro ukrajinski imenovan za glasnogovornika ukrajinske teritorijalne vojske.

Poznata je na X-u (Twitteru)

U obranu Ashton-Cirillo je stala  zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hanna Malar. Rekla je da se od ožujka 2022. Ashton-Cirillo borio(la) za Ukrajinu, ali ono što je najvažnije, naglašava, da “Sarah objektivno informira govornike engleskog jezika o ratu i razotkriva ruske neistine i propagandu”. Ministar je pohvalio činjenicu da tweetovi Ashton-Cirillo dopiru do 28,3 milijuna korisnika.

U ukrajinskoj vojsci je 50.000 gayeva

Potez imenovanja Ashton-Cirillo kritizirao je ukrajinski nacionalistički Desni sektor. No ukrajinski mediji tvrde da je oko 50.000 gayeva angažirano u ukrajinskoj vojsci.

Ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj, Alexey Makeyev, sudjelovao je u berlinskoj Gay paradi u srpnju. Na događaju je gradonačelnik Berlina Kai Wegner oštro kritizirao Poljsku, tvrdeći da homoseksualci tamo nisu sigurni.

>Ivica Šola: Nad Ukrajincima se provodi masakr, a Zapad i EU guraju legalizaciju gay brakova i Istanbulsku konvenciju

Zakon o istospolnim zajednicama i surogatstvo

Ukrajinski parlament trenutno razmatra zakon kojim bi se legalizirale istospolne zajednice. Neki ukrajinski parlamentarci tvrdili su da bi Ukrajina trebala legalizirati takve zajednice kako bi pokazala da je zemlja drugačija od Rusije.

Još 2016. godine u nacionalnoj strategiji za ljudska prava predložena je legalizacija istospolnih zajednica. Međutim, nakon protesta lokalnih vlasti i drugih izvora, prijedlog zakona je zapravo nestalo iz nacionalne strategije za 2021.-2023.

Kao što je već od prije poznato Ukrajina je legalizirala surogatstvo te tako Ukrajinke rađaju djecu strancima, uključujući i istospolne parove.

>Bogati oligarsi koriste rat kao priliku za još veći profit od industrije surogatstva u Ukrajini
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža