Ako prođe, ovaj Zakon prisilio bi katoličke institucije u SAD-u da zapošljavaju ‘svećenice’
18. ožujka 2021.

Krajem veljače u SAD-u Zastupnički dom Kongresa usvojio je Zakon o ravnopravnosti, a početkom ožujka on se našao pred Senatom. Ako ga usvoji Kongres, Bidenova administracija je jasno obznanila da će ga i Bijela kuća usvojiti te će i službeno postati zakon.

Uz kontrolu predsjedništva i oba doma Kongresa, Demokrati su napokon spremni ozakoniti svoj ekstremni program protiv obitelji i života, piše LifeSIte News.

Njegovi pristaše smatraju ga najopsežnijim pro-LGBT zakonom u američkoj povijesti. Zakon o ravnopravnosti također bi predstavljao glavnu pobjedu za organizacije koje pružaju pobačaj jer bi značio kodifikaciju sudskog procesa „Roe versus Wade“*, kako navode brojne skupine koje se zalažu za zaštitu života.

> Digitalno ‘paljenje’ knjiga: Amazon cenzurirao kritičku studiju o transrodnosti

> Pročitajte kakve posljedice nametanje rodne ideologije ima na obrazovanje i zakonodavstvo!

>Rodna ideologija i građanska prava: Biden gura zakon kojim se brišu razlike među spolovima

>Rodna ideologija ušla na Sveučilište u Rijeci: Udžbenik iz ‘rodnih studija’ financirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva 

Demokratima je potrebno 60 glasova za usvajanje zakona u ravnomjerno podijeljenom Senatu, što znači da zahtijeva i najmanje 10 glasova Republikanaca. Međutim, senatski Demokrati mogli bi učiniti presedan, te smanjiti granicu od 60 glasova na većinu glasova, kao što su i obećali učiniti u kampanji 2020. godine.

Evo kojih pet stvari bi svi katolici i kršćani trebali znati o pro-LGBT, pro-abortivnom Zakonu o ravnopravnosti koji bi mogao biti usvojen za nekoliko dana.

1. Prisilio bi katoličke institucije da zaposle transrodne žene, “svećenice” – ili bi bili suočeni sa sankcijama

Zakon o ravnopravnosti nalagao bi da „postojeći savezni zakoni o zabrani spolne diskriminacije pri zapošljavanju“ štite rodni identitet i seksualnu orijentaciju, zabranjujući katoličke prakse zapošljavanja.

“Svaka crkva ili privatna škola koja odbije zaposliti osobe koje se bave sodomijom i drugim istospolnim ponašanjem ili podržavaju pobačaj, iako krši crkveno učenje, smatrat će se kršenjem Zakona”, rekao je Robert Marshall, pišući za LifeSiteNews.

“Poduzeća koja vode kršćani ili oni koji vjeruju u „Prirodni zakon“**, a koji ne uspiju implementirati LGBTQ+ /abortivni program, bit će kažnjeni, kao da su sudjelovali u rasnoj diskriminaciji”, nastavio je, dodajući da crkve mogu izgubiti status oslobođenja od poreza, ako odbiju primijeniti ono što Demokrati diktiraju.

“Crkve kod kojih u svećenstvu sudjeluju samo muškarci bit će primorane promijeniti svoje politike sukladno Zakonu o ravnopravnosti ili mogu izgubiti status oslobođenja od poreza”, rekao je.

Pismo iz 2019. godine kojeg su potpisala trojica visokih katoličkih biskupa, kao i čelnici desetaka katoličkih i kršćanskih institucija, pokrenulo je niz ovakvih pitanja, navodeći da će Zakon “privatne poslodavce i druge podvrgnuti skupim parnicama ako se ne budu strogo pridržavali „Politike preferiranog oslovljavanja***.”

“To bi utjecalo ne samo na male, obiteljske tvrtke, već i na humanitarne i druge neprofitne organizacije koje su organizirane s određenom misijom”, nastavlja se.

Zakon o ravnopravnosti izričito krši vjersku zaštitu predviđenu Zakonom o obnovi vjerske slobode (RFRA) koji je potpisao demokratski predsjednik Bill Clinton 1993. godine, a pod sponzorstvom trenutnog čelnika većine u Senatu Chucka Schumera te trenutne predsjednica Donjeg Doma Nancy Pelosi. To bi bilo prvo ograničenje Zakona o obnovi vjerske slobode.

2. Zakon o ravnopravnosti primorao bi kršćanske liječnike i bolnice na operacije promjena transrodnih spolova i pobačaje

Ovaj bi zakon redefinirao spolnu diskriminaciju u savezni zakon o građanskim pravima tako da uključuje “trudnoću, porod ili slično zdravstveno stanje”, kodificirajući i proširujući zaštitu od pobačaja, kao što je primijetio pro-life odbor Američke konferencije katoličkih biskupa.

“Zakon o ravnopravnosti izmijenio bi Zakon o građanskim pravima kako bi zabranio diskriminaciju na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta, ali bi i ispunio dugogodišnju želju organizacija koje se bave pobačajima da službeno i legalno uspostave pobačaj kao “zdravstvenu zaštitu”, napisao je nedavno Kenneth Craycraft iz Sjemeništa i Teološke škole Mount St. Mary u časopisu First Things.

„Zakon zahtijeva da se pristup „liječenja“ trudnoće ne smije razlikovati od pristupa bilo kojoj drugoj vrsti zdravstvene zaštite za bilo koje drugo „fizičko stanje“. Ali to su zapravo druge riječi za provedbu snažne nacionalne politike pobačaja na zahtjev iz bilo kojeg razloga ili bez razloga”, dodao je.

Zakon o ravnopravnosti također bi kriminalizirao sva savjetovanja koja nisu u skladu s LGBT ideologijom, pod izlikom “nediskriminacije” u zdravstvu. Studije pokazuju da su reparativna i konverzijska terapija uspjele za nebrojene bivše LGBT pacijente, dok velika većina djece s rodnom disforijom (nezadovoljstvo svojim rodnim identitetom) prihvaća svoj spol ako su zaštićena od zastrašujućeg postupka “potvrđivanja spola”.

Poput pobačaja, transrodne operacije i “terapije prilikom rodne tranzicije” bile bi promovirane protiv prava priziva savjesti kršćana, preradom federalnog zakona o zdravstvenoj zaštiti.

“Katoličke bolnice u Kaliforniji i New Jerseyu tužene su zbog odbijanja izvođenja histerektomije (kirurško uklanjanje maternice) na inače zdravim ženama koje žele postati muškarci. Druga katolička bolnica u Washingtonu nagodila se van suda kad ih je Američka unija za civilne slobode (ACLU) tužila zbog toga što su odbili izvesti dvostruku mastektomiju (kirurško uklanjanje jedne ili obje dojke) na rodno disforičnoj šesnaestogodišnjakinji ”, objavila je fondacija Heritage Foundation.

“Ti bi se slučajevi umnožili prema predloženom Zakonu o ravnopravnosti”, nastavila je Heritage fondacija.

3. Zakon o ravnopravnosti povećao bi rizik djevojčica od seksualnog napada i eliminirao ženski sport

“Pojedincima se neće zabraniti pristup zajedničkim objektima, uključujući zahod i svlačionicu, što je u skladu s rodnim identitetom pojedinaca”, stoji u Zakonu o ravnopravnosti.

Pristup ženskim objektima od strane muških spolno zbunjenih muškaraca povećava rizik od seksualnih napada, što se vidi u primjeru grada Decatur u državi Georgia, kada je učenik napao petogodišnju djevojčicu zahvaljujući “uključivim” pravilima u školskim kupaonicama.

„Žene i djevojke zaslužuju pristup privatnim prostorima kod posjećivanja svojih lokalnih teretana ili dok koriste zahod prilikom posjeta restoranu, ali Zakon o ravnopravnosti bi potkopao legitimnu zabrinutost o privatnosti i sigurnosti koje žene imaju zbog dijeljenja ovakvih spolno odvojenih objekata s biološkim muškarcem” navodi se u Pismu kršćanskih vođa iz 2019. godine usmjerenom protiv ovog zakona.

Zakon o ravnopravnosti također bi trajno usadio opasno, nepravedno uključivanje muškaraca zbunjenih spolom u sportske timove djevojaka, što je novonastala Bidenova administracija već imenovala prošlog mjeseca. “Transrodni” muškarci imaju značajnu prednost protiv ženskih natjecateljica, ponižavaju ih nepristojno disproporcionalnim pobjedama usput nanoseći brutalne ozljede protivnicama.

4. Zakon o ravnopravnosti potpuno su osudili američki katolički biskupi

Američka konferencija katoličkih biskupa (USCCB) više je puta osudila Zakon o ravnopravnosti i trenutno provodi kampanju „Glas birača“ pozivajući sve katolike da utječu na svoje predstavnike da se zakon odbije.

“Zakon o ravnopravnosti, o kojem uskoro slijedi izglasavanje u Zastupničkom domu SAD-a, u mnogo načina čini suprotno ravnopravnosti i treba mu se usprotiviti. Umjesto poštivanja razlika u vjerovanjima o braku i seksualnosti, Zakon o ravnopravnosti diskriminirao bi ljude koji vjeruju”, navodi se u izjavi za kampanju.

U drugoj izjavi od utorka, pet predsjedatelja USCCB-a ponovno je napalo Zakon o ravnopravnosti, rekavši da će on “diskriminirati ljude koji vjeruju” i kršiti “dragocjena prava na život i savjest” s “mandatom za pobačaj”.

USCCB je pismom 2019. godine osudio Zakon o ravnopravnosti, pozivajući se na pokušaj zakona da „nametne nove norme koje negativno utječu na nerođene, zdravstvenu zaštitu, dobrotvorne službe, škole, osobnu privatnost, atletiku, slobodu govora, vjerske slobode i roditeljska prava.”

“Nerazumne definicije “spola” i “rodnog identiteta” u zakonu izbrisale bi različito, teško stečeno priznanje žena u saveznim zakonima. Uvjeti nediskriminacije zasnovani na spolu ukinut će skloništa za žene i mnoge jednospolne škole”, navodi se u pismu.

5. Zakon o ravnopravnosti unatoč svemu ima potpunu podršku “katolika” Joea Bidena

“Zakon o ravnopravnosti pruža dugotrajnu saveznu zaštitu građanskih prava na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta … kodificirajući hrabrost i otpornost LGBTQ + pokreta u trajni zakon”, rekao je Joe Biden u prošlotjednoj izjavi.

“Pozivam Kongres da brzo donese ovaj povijesni zakon”, dodao je, obećavši potpisati Zakon tijekom prvih 100 dana njegovog predsjedanja.

Biden je svoju predanost antikatoličkom Zakonu o ravnopravnosti pojačao svojim potpredsjedničkim izborom Kamale Harris, odlučne promotorice zakona i ostalih ekstremnih politika koje promoviraju pobačaj i LGBT zajednicu.

I Kamala Harris i Xavier Becerra, Bidenov kandidat za vođenje američkog Ministarstva zdravstva i socijalnih usluga, poznati su po svom zloglasnom progonu pro-life aktivista tijekom njihovih mandata na poziciji državnog odvjetnika u saveznoj državi Kaliforniji.

Bidenova potpora radikalno protuživotnom, protuobiteljskom Zakonu o ravnopravnosti podržava uvjerenje većine glasača da je šef Demokratske stranke “marioneta radikalne ljevice”. To također baca sjenu na njegovu tvrdnju koju često ponavlja da je “pobožni katolik”, što je nadbiskup Joseph Naumann, predsjednik povjerenstva USCCB-a za život, nedavno ispravio.

“Predsjednik bi se trebao prestati definirati kao pobožni katolik i priznati da je njegov pogled na pobačaj u suprotnosti s katoličkim moralnim naukom”, izjavio je nadbiskup Naumann u intervjuu ranije ovog mjeseca. „Ono što on sada radi je uzurpiranje uloge biskupa i zbunjivanje ljudi. Izjavljuje da je katolik i prisilit će ljude da podrže pobačaj kroz prikupljanje poreza. Biskupi ga trebaju ispraviti zbog ponašanja protivnog katoličkoj vjeri.

Objašnjenja pojmova:

Roe versus Wade* – sudski proces iz 1973. godine pred američkim Vrhovnim sudom, nakon kojeg je u SAD-u legaliziran pobačaj na zahtjev iz bilo kojeg razloga do vremena trudnoće kada fetus može preživjeti bez majke. Nakon 7. mjeseca pobačaj se dopušta, ako je ugrožen život majke.

Prirodni zakon** – pravni sustav zasnovan na pomnom promatranju ljudske prirode i zasnovan na vrijednostima svojstvenim ljudskoj prirodi koje se mogu izvesti i primijeniti neovisno o pozitivnom zakonu.

Politika preferiranog oslovljavanja*** – zamjenice koje osoba preferira da drugi koriste, a koje se odnose na spolni identitet te osobe.

Izvor: narod.hr/Lifesitenews.com

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža