U ime obitelji

Zbog brojnih argumenata protiv u javnoj raspravi ministrica pravosuđa Slovačke, Lucia Zitnanska, najavila je da će se odgoditi ratifikacija Istanbulske konvencije te održati više javnih rasprava. Kao i u Hrvatskoj, građani su u javnoj raspravi istaknuli da ne žele rodnu ideologiju, stoga je njihova ministrica izjavila da će se sukladno javnoj raspravi uspostaviti stav slovačke vlade o Istanbulskoj konvenciji:

“Nema roka, ali na temelju toga kako će se ova rasprava razvijati, također će se razvijati stajališta vlade o ovom pitanju. Ratifikacija nije na stolu danas, ali tu je rasprava o tome možemo li naći rješenje za ovo pitanje”, izjavila je ministrica pravosuđa Lucia Zitnanska.

UiO na javnoj raspravi: Istanbulska konvencija utemeljena je u rodnoj ideologiji

Slovačka vlada pokazala je da ima sluha za mišljenje svojih građana te da ostavlja mogućnost da neće ratificirati Konvenciju s obzirom da poštuje da će konačan stav javne rasprave, potkrijepljen argumentima, biti da se Konvenciju ne ratificira.

Pročitajte komentare – javnost protiv ratifikacije Istanbulske konvencije i nametanja “rodne ideologije” hrvatskom društvu!

U Hrvatskoj je javna rasprava o Prijedlogu Zakona o potvrđivanju Istanbulske konvencije završila 3. kolovoza.

Ratifikaciju Istanbulske konvencije, koja pod krinkom zaštite žena od nasilja nameće državama “rodnu ideologiju”, zastupa premijer Plenković, nastavljajući tako gdje je stao Zoran Milanović potpisivanjem Konvencije u 2012., premda je jasno dao predizbornu izjavu kako se HDZ “protivi nametanju bilo kakve, pa i rodne ideologije”.

Iz javne rasprave koja je završila zaključuje se kako je veliki dio javnosti protiv ratifikacije Istanbulske konvencije koju traži premijer Plenković.

“Odlučno NE ratifikaciji Istanbulske konvencije, jer Istanbulskom konvencijom se rodna ideologija uvodi u hrvatsko zakonodavstvo, obrazovni sustav, nameće se cijelom hrvatskom društvu.”

Izvor: narod.hr

Foto: Thinkstock