U ime obitelji

Željka Markić odgovara Vrdoljaku: Nije Vas lako voljeti nakon sve štete koju je HNS nanio Hrvatskoj

Željka Markić odgovara Vrdoljaku: Nije Vas lako voljeti nakon sve štete koju je HNS nanio Hrvatskoj

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, ranije je danas izjavio da “iza Grmojine izjave o suradnji HNS-a i HDZ-a stoji Željka Markić”, koja se “uključila u kampanju Mosta”.

“Moje informacije govore da se kampanju Mosta uključila Željka Markić, koja mene osobno jako ne voli i to me ne čudi. Ne trebamo se u ovo vrijeme koristiti lažima i objedama. Ja sam nekoliko puta zadnjih dana pozvao na pristojnost. Građani žele pristojnu i odgovornu politiku, jednu tolerantnu Hrvatsku koja donosi rezultat”, kazao je Vrdoljak.

Predsjednica udruge U ime obitelji reagirala je odgovorom poslanim Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji, a koji donosimo u cijelosti:

“Gospodin Vrdoljak  je do sada svašta govorio o meni osobno i udruzi U ime obitelji. Uvijek krivo. Ali još ću jednom potvrditi: Nisam ni na koji način uključena u borbe između HDZ-a i Mosta. Osobno mi je jako žao da nisu usredotočeni na uvođenje promjena koje su nam obećali – a preduvjet svih promjena, osobito gospodarskog oporavka je borba s korupcijom.

Želim naglasiti da nikad ne bih sudjelovala u destabiliziranju vlade u kojoj ne sudjeluje HNS. Jer, činjenica da u nekoj hrvatskoj Vladi nema HNS-a – odlična je vijest za nas građane, nevezano tko je drugi u toj vladi.

Mogu zamisliti da bih sudjelovala u destabilizaciji Vlade, u kojoj nema HNS-a, jedino kad bi se pokazalo da je ta vlada zaposlila još više “svojih” u HEP-u od HNS-a, da je kvadrat kuće u Gunji plaćala više od 1,700 eura po kvadratu, da je ta Vlada natjerala ljude da uvedu razdjelnike i da se dobit Prvog plinarskog društva nakon dolaska te vlade udeseterostručila, a da ministrica vanjskih poslova te Vlade tvrdi kako je Hrvatska izvršila agresiju na BiH i putuje po svijetu lobirajući za svoju bezuspješnu kandidaturu u UN-u. Zasad je, srećom za sve nas, HDZ-Mostova vlada, iako ministrica Obuljen financira iste režisere i udruge kao HNS-ovi ministri kulture – još jako daleko od toga da ju se može izjednačiti s HNS-om.

Što se tiče pritužbi g. Vrdoljaka da ga ne volim, moram reći – nije ga lako voljeti nakon sve štete koju je HNS u 4 godine nanio Hrvatskoj. Ali, za utjehu mu uvijek ostaje sladoled iz Ledove, čitaj Agrokorove škrinje koja mu je, dok je bio ministar gospodarstva, dopremljena u dnevnu sobu kao rođendanski poklon.”

Napad Ivana Vrdoljaka na dr. Markić vjerojatno je reakcija na komentar koji je predsjednica udruge U ime obitelji objavila u petak na svom Facebooku, komentirajući moguću koaliciju HDZ-a i HNS-a:

Dr. Željka Markić: Kad u ime HDZ-a, Pusićkin i Vrdoljakov HNS napada Most…

Izvor: narod.hr

Foto: fah