Željka Markić o oskvrnuću crkve na Jarunu i ograničavanju broja vjernika na misama
2. prosinca 2020.

Dr. Željka Markić u novom videu govori o oskvrnuću crkve Svete Mati Slobode na Jarunu i ograničavanju broja vjernika na misama.

> Valentić se ispričao: ‘Puno su gori komentari od mojih deset sklekova u crkvi’

> Nakon oskvrnjivanja crkve, nastavak vrijeđanja: Cimerman Isusu stavlja u usta psovke i ruganje vjernicima

> Tko su Valentić i Cimerman – koji vrijeđaju vjernike i šire netrpeljivost prema katolicima?

“Mnogi su šokirani situacijom da su dva poznata sportaša upala u crkvu na Jarunu i donijeli svoje sprave za vježbanje te izvodili vježbe, na taj način vrijeđajući vjernike i omalovažavajući svetost toga mjesta – za sve one koji su vjernici. Zatim su putem Facebooka širili poruke i pozivali i druge da isto upadaju u crkve i kao opravdanje naveli da je Vlada zabranila rad teretanama – kao da Katolici i Katolička Crkva ima veze s time. U crkvu na svetu misu još uvijek može ući 25 ljudi. Netko tko sam sebe predstavlja sportašem, kulturnom i tolerantnom osobom, na kraju omalovažava svetinje svojih sugrađana. Kako se Valentić i Cimerman usude to napraviti u Katoličkoj Crkvi, a ne nekoj drugoj bogomolji?“, kazala je dr. Markić i pojasnila tko ohrabruje takve incidente te govorila o pravu vjernika na prakticiranje svoje vjeroispovijesti.

“Nama vjernicima je važno da možemo prakticirati svoju vjeru, osobito u ovo sveto doba Došašća. To naše pravo na prakticiranje vjere je zaštićeno Ustavom RH. Dobro je što ste šokirani. Nadam se da ćemo se sada još više zalagati za svoje pravo i ravnopravnost u svojoj državi, poštujući različitosti i zahtijevajući za sebe pravo da svoju vjeru prakticiramo na onaj način na koji nam jamči zakon, Ustav, međunarodne konvencije, a da će ova dvojica (koji su upali u crkvu) i ostali na ovom primjeru naučiti lekciju. Svako dobro.”, zaključila je dr. Markić.

Više pogledajte na poveznici:

Želite se pretplatiti (besplatno) na kanal?

Ako želite pratiti podcast “55 minuta kod Željke Markić” i dobivati obavijesti o novim objavama možete se pretplatiti na kanal.

Koraci za aktiviranje (besplatne) pretplate:

  1. Prijavite se na YouTube na računalu.
  2. Otvorite videozapis na kanalu na koji se želite pretplatiti.
  3. Ispod playera videozapisa kliknite Pretplati me(Subscribe)

Kad se pretplatite na kanal, svi novi videozapisi koje taj kanal objavi prikazat će se u vašem feedu Pretplate i dobivat ćete obavijesti kad kanal na koji ste pretplaćeni objavi novi sadržaj.

Svaka pretplata na kanalu na Youtubeu je automatski besplatna.

Na feedu pretplata koji je dostupan na mobilnim uređajima i računalima prikazuju se svi videozapisi nedavno preneseni na kanale na koje ste pretplaćeni.

Ako želite dobivati sve obavijesti s kanala na koji ste pretplaćeni, dodirnite zvonce za obavijest

Zvonce će se tada promijeniti u zvonce koje zvonii tako pokazati da ste odabrali sve obavijesti.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža