Zbog 500 tisuća ‘duhova birača’ ministra Bauka zatražena reakcija europskih institucija
28. studenoga 2014.

Inicijativa „U ime obitelji“ izvijestila je hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu o svim koracima koje je poduzela prema hrvatskim i europskim institucijama u vezi manipuliranja s brojem punoljetnih osoba s prebivalištem u RH i 500 tisuća duhova birača ministra Bauka.

U ime obitelji je od nekoliko europskih Odbora, kao i od Venecijanske komisije zatražila da informiraju Europski parlament i Europsku komisiju o problemu s brojem birača u Hrvatskoj te da im predlože da upozore Vladu i zatraže službeno očitovanje i rješenje u skladu s demokratskim standardima i pravnom stečevinom Unije.

Podsjetimo, prema tvrdnjama ministra uprave Arsena Bauka u Republici Hrvatskoj postoji 4 milijuna birača iako prema zadnjem popisu stanovništva u RH ima 4,3 milijuna stanovnika (DZS) i 3,5 milijuna punoljetnih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj (DZS).

O svemu su izviješteni i predsjednik RH, predsjednik Vlade RH te predsjednik Hrvatskoga sabora od kojih je zatraženo da u skladu sa svojim ovlastima zatraže jasnu i nedvosmislenu informaciju od ministra Bauka o točnom broju birača u Republici Hrvatskoj i točnom broju birača, državljana Republike Hrvatske s prebivalištem izvan RH.

U ime obitelji je o ovom problemu izvijestila i strane veleposlanike u RH od kojih se očekuje da o svemu informiraju svoje vlade.

Prije nekoliko tjedana, Inicijativa je pozvala i sve zastupnike u Hrvatskom saboru da kao predstavnici građana zatraže jasnu i nedvosmislenu informaciju od njima odgovornoga ministra Bauka o točnom broju birača u Republici Hrvatskoj i točnom broju birača državljana RH s prebivalištem izvan Republike Hrvatske, što je i učinio zastupnik HSS-a i predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg. Odgovor se očekuje do sredine prosinca.

Izvor: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža