U ime obitelji

Zbog 500 tisuća ‘duhova birača’ ministra Bauka zatražena reakcija europskih institucija

Zbog 500 tisuća ‘duhova birača’ ministra Bauka zatražena reakcija europskih institucija

Inicijativa „U ime obitelji“ izvijestila je hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu o svim koracima koje je poduzela prema hrvatskim i europskim institucijama u vezi manipuliranja s brojem punoljetnih osoba s prebivalištem u RH i 500 tisuća duhova birača ministra Bauka.

U ime obitelji je od nekoliko europskih Odbora, kao i od Venecijanske komisije zatražila da informiraju Europski parlament i Europsku komisiju o problemu s brojem birača u Hrvatskoj te da im predlože da upozore Vladu i zatraže službeno očitovanje i rješenje u skladu s demokratskim standardima i pravnom stečevinom Unije.

Podsjetimo, prema tvrdnjama ministra uprave Arsena Bauka u Republici Hrvatskoj postoji 4 milijuna birača iako prema zadnjem popisu stanovništva u RH ima 4,3 milijuna stanovnika (DZS) i 3,5 milijuna punoljetnih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj (DZS).

O svemu su izviješteni i predsjednik RH, predsjednik Vlade RH te predsjednik Hrvatskoga sabora od kojih je zatraženo da u skladu sa svojim ovlastima zatraže jasnu i nedvosmislenu informaciju od ministra Bauka o točnom broju birača u Republici Hrvatskoj i točnom broju birača, državljana Republike Hrvatske s prebivalištem izvan RH.

U ime obitelji je o ovom problemu izvijestila i strane veleposlanike u RH od kojih se očekuje da o svemu informiraju svoje vlade.

Prije nekoliko tjedana, Inicijativa je pozvala i sve zastupnike u Hrvatskom saboru da kao predstavnici građana zatraže jasnu i nedvosmislenu informaciju od njima odgovornoga ministra Bauka o točnom broju birača u Republici Hrvatskoj i točnom broju birača državljana RH s prebivalištem izvan Republike Hrvatske, što je i učinio zastupnik HSS-a i predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg. Odgovor se očekuje do sredine prosinca.

Izvor: Narod.hr