U ime obitelji

Volonteri „U ime obitelji“ omogućuju izjašnjavanje građana ispred crkava u Splitu

Volonteri „U ime obitelji“ omogućuju izjašnjavanje građana ispred crkava u Splitu

Volonteri građanske inicijative Splitsko-dalmatinske županije pozvali su danas na konferenciji za medije sve svoje sugrađane da posjete neku od najbližih crkava i zatraže, ukoliko to žele, raspisivanje referenduma o promjeni izbornoga zakona.

„Danas i sljedeće nedjelje tijekom cijeloga dana omogućivat ćemo svima koji to žele, bez obzira na to idu li u crkvu, izjašnjavanje građana ispred crkava u Splitu“, rekao je Tomislav Poljak, koordinator „U ime obitelji“ za Splitsko-dalmatinsku županiju. Ostale četiri javne lokacije od 80 zatraženih koje je odobrio SDP-ov gradonačelnik i koje se nalaze u užem gradskom središtu aktivne su svakoga dana.

Osim što je pozvao sve Splićane i one koji će se u Splitu naći sljedećih dana na izjašnjavanje koje traje do 5. listopada, koordinator Poljak rekao je kako je građanska inicijativa od Ustavnoga suda zatražila nadzor nad ustavnosti zakonitosti postupanja određenih gradova – grada Splita, zatim Karlovca, Rijeke, Virovitice i dr. koji su svojim neosnovanim naplatama javnih površina i nedopuštanjem lokacija izjašnjavanja onemogućili i suzili mogućnost izjašnjavanja o inicijativi „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“.

Tomislav Poljak ponovio je kako je Inicijativa od Ustavnoga suda zatražila i očitovanje o broju potpisa koje je potrebno prikupiti za raspisivanje referenduma i koliko točno potpisa građana predstavlja 10 posto birača s obzirom na različita tumačenja ministra Bauka i g. Peđe Grbina prema kojima broj potpisa varira između 380 tisuća i 450 tisuća. „Neodgovorno je da niti nakon godinu dana od prošloga referenduma ne znamo koliko potpisa moramo skupiti“, rekao je Tomislav Poljak.