Volonteri „U ime obitelji“ omogućuju izjašnjavanje građana ispred crkava u Splitu
28. rujna 2014.

Volonteri građanske inicijative Splitsko-dalmatinske županije pozvali su danas na konferenciji za medije sve svoje sugrađane da posjete neku od najbližih crkava i zatraže, ukoliko to žele, raspisivanje referenduma o promjeni izbornoga zakona.

„Danas i sljedeće nedjelje tijekom cijeloga dana omogućivat ćemo svima koji to žele, bez obzira na to idu li u crkvu, izjašnjavanje građana ispred crkava u Splitu“, rekao je Tomislav Poljak, koordinator „U ime obitelji“ za Splitsko-dalmatinsku županiju. Ostale četiri javne lokacije od 80 zatraženih koje je odobrio SDP-ov gradonačelnik i koje se nalaze u užem gradskom središtu aktivne su svakoga dana.

Osim što je pozvao sve Splićane i one koji će se u Splitu naći sljedećih dana na izjašnjavanje koje traje do 5. listopada, koordinator Poljak rekao je kako je građanska inicijativa od Ustavnoga suda zatražila nadzor nad ustavnosti zakonitosti postupanja određenih gradova – grada Splita, zatim Karlovca, Rijeke, Virovitice i dr. koji su svojim neosnovanim naplatama javnih površina i nedopuštanjem lokacija izjašnjavanja onemogućili i suzili mogućnost izjašnjavanja o inicijativi „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“.

Tomislav Poljak ponovio je kako je Inicijativa od Ustavnoga suda zatražila i očitovanje o broju potpisa koje je potrebno prikupiti za raspisivanje referenduma i koliko točno potpisa građana predstavlja 10 posto birača s obzirom na različita tumačenja ministra Bauka i g. Peđe Grbina prema kojima broj potpisa varira između 380 tisuća i 450 tisuća. „Neodgovorno je da niti nakon godinu dana od prošloga referenduma ne znamo koliko potpisa moramo skupiti“, rekao je Tomislav Poljak.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža