(VIDEO) Dr. Markić u raspravi s ‘LGBT aktivistom’: ‘Djecu se ne smije iskorištavati za politiku’
15. rujna 2020.

Prošli su tjedan mediji neslužbeno objavili da je Plenkovićevo ministarstvo dodijelilo dvojici homoseksualaca djecu na udomljavanje/posvajanje iako po Zakonu o udomiteljstvu na to nisu imali pravo. Pri tome se u potpunosti ispušta iz fokusa sama bit udomiteljstva, a to je isključivo dobrobit djeteta.

Zato je posebno zanimljivo pogledati ovu epizodu Božanstvene komedije s dr. Željkom Markić, predsjednicom udruge U ime obitelji, koja je još prije tri godine najavila rezultate SDP-ovog nametanja zakona o životnom partnerstvu – udomljavanje/posvajanje djece.

Dr. Željka Markić govori zašto je za djecu važno odrastanje u obitelji i da ih odgajaju otac i majka ili zajednica koja je tome najsličnija, a Ivan iz Božanstvene komedije glumi “agresivnog LGBT aktivista”/”novinara”.

> Dr. sc. Šehić o davanju djece homoseksualnim parovima: ‘Udomiteljstvo je lijek za dijete bez obitelji, a ne za udomitelje bez djece’

> (VIDEO) Raspudić o davanju djece na udomljavanje/posvajanje homoseksualnom paru: ‘USUD se bavi zakonodavnim aktivizmom’

> Kako je homoseksualni par – u zemlji u kojoj su se građani izjasnili da je brak zajednica muškarca i žene – udomio djecu?

> Plenkovićev ministar dvoje djece dao na udomljavanje/posvajanje homoseksualnom paru: Kako su nas mediji izlagali LGBT propagandi?

>Dr. Markić: ‘Ustavni sud je prekoračio svoje ovlasti i donio odluku štetnu za djecu bez roditelja i za demokraciju u Hrvatskoj’

Prije tri godine dr. Markić upozorila je na političko-aktivističke korake kojima je cilj da se izjednače brak i istospolna veza, te je poručila: “To nije u redu, to je varanje”.

“Kada se govori o djetetu, u centru mora biti dijete. Interesi djeteta, a ne interesi odraslih osoba. Razumijem da bi ljudi koji su odabrali homoseksualni stil života željeli imati djecu iako ih ne mogu dobiti. Za mene je najvažnije što je u interesu djeteta. U interesu djeteta je da ga odgajaju otac i majka ili zajednica koja je tome najsličnija. Muškarac i žena, otac i majka su jedini koji mogu stvoriti novi život, novo dijete”, naglasila je dr. Željka Markić i upozorila da dijete mora biti na prvom mjestu.

“Moramo uzeti u obzir onu obitelj koja je za dijete najbolja“. Podsjeća i koje sve uvjete moraju posvojitelji zadovoljiti u postupku posvajanja. “Na svako dijete koje se posvaja postoji šest bračnih parova koji čekaju na njegovo posvajanje”.

Cijeli vrlo zanimljiv razgovor pogledajte u videu:

Božanstvena komedija pokazuje svježe, kreativno lice Crkve, otvorene razgovore o različitim društvenim temama, a elementi satire kojima je emisija biti protkana nisu usmjereni na ismijavanje osoba, nego na ismijavanje određenih ideja koje urednički trio smatra štetnima.

Božanstvena komedija, odličan je projekt Laudato TV-a koji okuplja nekolicinu mladih.
Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža