(VIDEO) Čudo života – znanstvenici razvili 3D prikaz razvitka ljudskog embrija
30. studenoga 2016.

Prekrasni i ljudskom umu gotovo nezamislivi razvoj ljudskog embrija objavljen je u interaktivnom trodimenzionalnom prikazu (3D Atlas ljudskog embrija). Digitalni modeli, izrađeni od strane tima znanstvenika u Nizozemskoj, uzeli su oko 45.000 sati rada da bi istraživačima ljudskog života ponudili neusporediv uvid u prvih osam tjedana ljudskog razvoja, piše Guardian.

“Svi misle da već sve znamo, ali vjerujem da znamo više o Mjesecu nego o vlastitom razvoju”, rekla je Bernadette de Bakker, sa Sveučilišta u Amsterdamu, koja je vodila projekt s kolegom prof. Antoonom Mavarom.

3D Atlas rezultira sa 14 modela ljudskog embrija od kojih svaki odgovara različitom stupnju razvoja u prva dva mjeseca života, te svjedoči o čudu koji se zove – život.

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona

Piše: Petar Horvatić 

 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža