U ime obitelji

Veleposlanik Poljske u Hrvatskoj odgovorio UIO: ‘Zahvaljujem vam na riječima podrške’

Veleposlanik Poljske u Hrvatskoj odgovorio UIO: ‘Zahvaljujem vam na riječima podrške’

Veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj, NJ. E. g. Andrzej Jasionowski, zahvalio je gđi Željki Markić i udruzi U ime obitelji na podršci Poljskoj u ustrajnoj obrani prava na život te na peticiji podrške koju je U ime obitelji pokrenula povodom odluke kojom je poljski ustavni sud eugenički pobačaj proglasio protuustavnim:

“Hvala Vam i na peticiji podrške Poljacima i Poljskoj, koju je pokrenula udruga U ime obitelji. Zahvaljujući njoj svakog se dana susrećem s riječima razumijevanja koje nam upućuju hrvatski državljani. Koristim ovu priliku da naglasim da su hrvatski i poljski narod prijateljski narodi koji dijele iste vrijednosti. Vama i udruzi U ime obitelji želim svako dobro u daljnjem radu”, rekao je Nj. E. g. Andrzej Jasionowski

> UIO uputila pismo podrške veleposlaniku Poljske: Hvala vam što ustrajno branite pravo na život svakog čovjeka!

Podsjećamo, nakon što je poljski ustavni sud donio odluku 22.10.2020. kojom je potvrdio da eugenički pobačaj, odnosno prekid života bolesnog nerođenog djeteta, nije prihvatljiv i nije u skladu s poljskim ustavom, razne lijevo-feminističke grupacije na to povećanje prava na život reagirale su napadima na crkve, oskvrnjivanjem crkava i spomenika te sprječavanjem služenja svetih misa u Poljskoj.

> Ustavni sud u Poljskoj: Pobačaj bolesnog djeteta nije u skladu s Ustavom!

> Andrijanić iz Poljske: Svjedočimo teroru lijeve manjine koja napada demokratsku vlast koja predstavlja većinu

“Želimo izraziti zahvalnost što zemlja koju predstavljate, Poljska, ustrajno brani pravo svakog svog građanina, a time i građanina Europske unije, da njegov život bude zaštićen od začeća do prirodne smrti”, stoji u pismu podrške koje je udruga U ime obitelji uputila veleposlaniku Republike Poljske, istaknuvši kako se protivi “svakom nedemokratskom ponašanju i pokušaju da se građane i političke stranke zastrašuje nasiljem i vandalizmom – kako se ne bi usudili stajati iza onih vrijednosti koje smatraju važnima, kao to je slučaj sa zaštitom ljudskog života”.

Izvor: narod.hr