UN ušutkava vodeću kanadsku pro-life organizaciju
8. siječnja 2023.

Od 1978. organizacija Campaign Life Coalition (CLC) vodeći je kanadski pro-life glas koji zagovara ljudska prava nerođene djece na svim razinama vlasti. Usprkos svemu tomu, njihovo djelovanje na sljedećem UN-ovom Povjerenstvu za status žena (od 6. do 17. ožujka 2023.) je pod prijetnjom – zahvaljujući uplitanju birokrata!

Bitka „iza kulisa“

CLC godinama snažno lobira za život i obitelj u Ujedinjenim narodima, boreći se protiv napretka proabortivne i LGBT ideologije u međunarodnom pravu i politici. Ta bitka „iza kulisa” vrlo je žustra, iako pobjede CLC- a na tom polju rijetko dospiju na naslovnice.

Konkretno, iza njih je naporan rad da bi bili ozbiljno doživljeni na godišnjem UN-ovu Povjerenstvu za status žena. To je globalno okupljalište radikalnih feministica, LGBT aktivista i ljevičara. Oni se zalažu za univerzalno „pravo na pobačaj”, „seksualna prava, ” i eksplicitan spolni odgoj za djecu. CLC se uspješno suprotstavio liberalnim vladama i organizacijama krajnje ljevice koje žele svijet pretvoriti u neku vrstu neomarksističke utopije. Udružili su se s drugim međunarodnim pro-life organizacijama, kršćanskim udrugama i vladama koje podržavaju život.

Sve to kako bi govorili o životu na sastancima Komisije i bili sudomaćini paralelnih događanja koja iznose perspektivu koja se zalaže za život i za obitelj. Podržali su tradicionalnu ulogu i vrijednost majčinstva, prava i dostojanstvo djevojčica (prije i poslije rođenja) te važnost obitelji.

Povjerenstvo za status žena

Usprkos svemu tomu, njihovo djelovanje na sljedećem Povjerenstvu za status žena (od 6. do 17. ožujka 2023.) je pod prijetnjom – zahvaljujući uplitanju birokrata!

Prvi problem na Povjerenstvu imali su prošle godine. Napravljene su neke izmjene u „pravilima i procedurama” te su iznenada otkrili da je njihova prijava za domaćina paralelnog događanja odbijena. Navodno, njihovo događanje, koji se trebalo usredotočiti na prava ranjivih skupina stanovništva, nije bilo „u skladu” s njihovim „vrijednostima i/ili mandatom”.

Kad je žalba CLC- a naišla na zid, poslali su pismo u kojem su izrazili svoju zabrinutost kanadskom veleposlaniku pri UN-u (bivšem premijeru Ontarija Bobu Raeu). Također su uputili višestruke upite kanadskoj misiji u New Yorku, no nisu dobili nikakav odgovor. Nadalje su se pridružili više od 400 nevladinih organizacija u potpisivanju pisma upućenog Ujedinjenim narodima. Na taj način su prosvjedovali protiv onoga što se činilo političkom i vjerskom diskriminacijom.

Uplitanje birokracije kako bi se ušutkao pro-life glas

Međutim, Tajništvo UN-a je to potpuno zanemarilo. I ove godine, kada su se prijavili za održavanje paralelne manifestacije, naišli su na isti problem. Osim što sada, umjesto da im odbiju njihovu prijavu, od svake udruge traže da potpišu smiješnu potvrdu. Tom potvrdom potvrđuju da se slažu s njihovim probuđenim vrijednostima i ideologijom.
Na primjer, ako žele organizirati paralelno događanje, moraju priznati postojanje sljedećih vrijednosti. „Seksizma, rasizma, klasičnosti, heteroseksizma, transfobije, globalne dominacije Sjevera i drugih institucionaliziranih oblika ugnjetavanja.” Postavlja se pitanje kako se može priznati da postoji „globalna dominacija Sjevera”, kada nije ni jasno što to zapravo znači? I što misle pod „heteroseksizmom” i „transfobijom”?

Također, od CLC-a se traži da „aktivno radi na tome da ne kopira bjelačke patrijarhalne
strukture.” Opet se postavlja pitanje, što to točno znači? Kako se oni koji podržavaju tradicionalne uloge muškaraca i žena mogu posvetiti borbi protiv „patrijarhalnih struktura”?

To se vjerojatno odnosi na tradicionalne, biblijske uloge muškaraca i žena?

Također, rečeno im je da se „uvredljivi komentari koji se odnose na… rodni identitet i izražavanje” te „seksualnu orijentaciju” neće tolerirati.“ Tu dolazimo do pitanja kako uopće možemo govoriti istinu o rodnoj ideologiji i poticanju LGBT indoktrinacije ako se istina smatra uvredljivom za homoseksualne ili transrodne aktiviste? Drugim riječima, sve to bi onemogućilo djelovanje CLC-a!

Potvrdi nisu dali svoj glas 

Koalicija Život kampanje NIJE potpisala potvrdu i, kao rezultat toga, CLC više neće imati priliku organizirati paralelno događanje na nadolazećem Povjerenstvu. Jasno je da članovi Komisije za status žena žele što je više moguće otežati zagovornicima života i obitelji uključivanje u raspravu na način da im se čuje glas. Daju sve od sebe da ukinu glas protiv na tom utjecajnom događanju koji postavlja globalnu politiku. Jasno je da je CLC imao preveliki utjecaj. Sada ih žele preplašiti kako bi bez većeg otpora poturili svijetu svoju radikalnu lijevu agendu.

Borba se nastavlja 

Međutim, CLC nije spreman predati se bez borbe! Uz pomoć građana, prozvat će ovu diskriminatornu politiku! Zahtijevat će da stražari Povjerenstva otvore svoja vrata organizacijama koje se zalažu za život i obitelj kao što je Campaign Life Coalition. Upravo su pokrenuli peticiju da bi skrenuli pozornost Ženskog izvršnog odbora UN-a, koji ima nadzor nad djelovanjem Komisije za status žena.

Ne smije se dopustiti da se glas i stavovi konzervativaca, kršćana i drugih tradicionalno orijentiranih skupina i pojedinaca ne poštuju i utišavaju.

Prevela: O.F.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža