UiO pozvala Hermana, čelnika zagrebačkog HDZ-a da mjeru roditelj-odgojitelj oživotvori na državnoj razini, gdje su na vlasti
9. studenoga 2021.

Dr. Željka Markić, izvršna direktorica U ime obitelji (UiO) zahvalila je dr. Mislavu Hermanu, predsjedniku zagrebačkog HDZ-a. Naime, on je iskazao protivljenje odluci platforme Možemo da ukine mjeru roditelj-odgojitelj.

> Zagrebački HDZ protiv ukidanja roditelja-odgojitelja: ‘Ima li demografija cijenu?’

Istovremeno ga je Markić podsjetila da je on član stranke koja jest oporba u Gradu Zagrebu, ali je stranka na vlasti u Republici Hrvatskoj.

Podsjetila je dr. Hermana da je pokojni gradonačelnik Bandić u više navrata HDZ-ovoj Vladi na čelu s premijerom Plenkovićem upućivao prijedlog da se mjera roditelj-odgojitelj ili slična mjera oživotvori i na državnoj razini.

Posljednji put je takav prijedlog bivši gradonačelnik premijeru i Vladi uputio početkom 2020.

Dopis UiO pročitajte u cijelosti:

Poštovani gospodine Herman,

Zahvaljujemo Vam kao predsjedniku zagrebačkog HDZ-a, kao oporbene stranke u Skupštini Grada Zagreba da ste, baš kao i drugi oporbeni zastupnici digli svoj glas u zaštitu 5800 obitelji s malom djecom kojima gradonačelnik Tomašević s Platformom Možemo i SDP-om proizvoljno ukida ugovorena financijska sredstva.

Mjera roditelj odgojitelj je dugoročna mjera ulaganja u obitelji s 3 i više djece te su je obitelji koje je koriste ugradile u svoje financijske planove, podizanje kredita i dr. Dio majki i očeva dao je otkaze na svojim radnim mjestima kako bi se mogli kvalitetnije posvetiti brizi o svojoj djeci kod kuće – bez odlaska u vrtić.

Očekujemo da ćete pružiti svu pravnu, financijsku i dr. pomoć roditeljima koji koriste ovu mjeru u borbi za zaštitu njihovih prava i prava njihove djece. Ako postoji dobro ulaganje novca poreznih obveznika – onda je to sigurno ulaganje u djecu, žene i obitelji!

Istovremeno, slobodna sam podsjetiti Vas da ste član stranke koja jest oporba u Gradu Zagrebu, ali je na vlasti u Republici Hrvatskoj.

Pokojni gradonačelnik Bandić u više je navrata HDZ-ovoj Vladi na čelu s premijerom Plenkovićem upućivao prijedlog da se ovakva ili slična mjera oživotvori i na državnoj razini. Posljednji put je takav prijedlog premijeru i Vladi uputio početkom 2020.

Slažemo se s Vašim riječima kako “demografija u 21. stoljeću nema cijenu u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi” te da ulaganje u obitelj “ne možemo nazvati financijskim troškom”. Držimo da je ovo odlična prilika da iskažete političku volju i na razini ostatka Hrvatske uvedete mjeru roditelj-odgojitelj.

S poštovanjem
dr. Željka Markić,
Izvršna direktorica U ime obitelji

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža