U ime obitelji

U saveznoj državi Colorado pobačaj legalan čak i na dan poroda

U saveznoj državi Colorado pobačaj legalan čak i na dan poroda

Stanovnici Colorada odbili su prijedlog kojim bi se zabranio pobačaj nerođene djece u posljednja 22 tjedna trudnoće.

Kampanja “Due Date Too Late” zatražila je i predala 138 000 potpisa u ožujku i zahtijevala glasovanje u studenom, kako bi zaobišli opstrukcije zastupnika većinski demokratske države, no prijedlog nije prošao – 40,6% glasača podržalo je zaštitu nerođene djecu, a 59,4% se usprotivilo takvoj zaštiti.

> Kako se u SAD-u ulažu milijuni dolara u kandidate koji zagovaraju pobačaj

Prijedlogom bi se zabranio svaki pobačaj u posljednja 22 tjedna, osim “radi spašavanja majčinog života”. Klinike koje bi prekršile predloženi zakon bile bi kažnjene novčanom kaznom u iznosu do 5.000 američkih dolara i / ili bi izgubili liječničku dozvolu na tri godine.

Predsjednica Students for Life of America Kristan Hawkins nazvala je neuspjeh prijedloga  “zvjerstvom ljudskih prava i u mnogim slučajevima činom čedomorstva”, prenosi LifeSiteNews.

„Neusvajanje omogućava Coloradu da ostane samo jedna od sedam država u cijeloj zemlji koja iz bilo kojeg razloga i bez ograničenja odobrava pobačaj na izbor sve do rođenja. U ovoj je državi potpuno legalno da majka abortira na dan poroda što je čin čedomorstva, kojeg su birači mogli zaustaviti ”, rekla je.

Pro-life aktivistica Janet Morana, suosnivačica kampanje, nazvala je glasanje “tragedijom”.

Da je njihov prijedlog prihvaćen, zaustavio bi približno 400 kasnih pobačaja godišnje koji se izvedu u Coloradu.

Ova je inicijativa uživala predanu podršku katoličke zajednice u Coloradu, uključujući nadbiskupa Samuela Aquilu i katoličke dobrotvorne organizacije u Denveru.

> Bivša ravnateljica klinike za pobačaje Abby Johnson: ‘Trump je učinio više za nerođenu djecu,nego bilo koji drugi predsjednik’

> Planned Parenthood uklanja ime svoje osnivačice Margaret Sanger – rasistice i eugeničarke – iz naziva klinike za pobačaj

(VIDEO) Abby Johnson: ‘Radila sam za Planned Parenthood i lagala ženama da njihove bebe ne osjećaju bol kod pobačaja!’

Protivnici inicijative je bila i najveća klinika za pobačaje Planirano roditeljstvo.

Izvor: narod.hr/Lifesitenews