U SAD-u u manje od dva tjedna zatvoreno gotovo 50 klinika za pobačaje
12. srpnja 2022.

Prema podacima organizacije Operation Rescue, više od 49 klinika za pobačaje je ili obustavilo pobačaje ili su bile prisiljene potpuno zatvoriti svoja vrata od prošlog petka kada je Vrhovni sud SAD-a objavio svoju odluku poništivši 50 godina staru presudu Roe protiv Wadea čime je odluka o reguliranju pobačaja izgubila ustavnu zaštitu i vraćena na saveznu razinu.

Više klinika za pobačaje zatvorit će se u nadolazećim danima i tjednima kako državni zakoni stupaju na snagu. Iako se u nekim državama poduzimaju napori da se blokiraju pro-life zakoni, Vrhovni sud SAD-a već je počeo ispravljati metode koje godinama koristi industrija pobačaja kako bi poništila državne zakone koji štite nerođeni život, javlja Life site news.

> Vikend horor u SAD-u: Bijesni pobornici pobačaja napadali crkve, centre za život…
> Pritisak zbog zakona kojim se štiti pobačaj: U SAD-u uhićen muškarac koji je htio ubiti konzervativnog suca Vrhovnog suda
> SAD: Nakon curenja informacija s Vrhovnog suda napadnuto više od 20 centara za pomoć trudnicama i nerođenoj djeci

U četvrtak je Vrhovni sud SAD-a odbacio tri slučaja u kojima su niži sudovi presudili da blokiraju provedbu državnih zakona o zaštiti života donesenih u Arkansasu, Arizoni i Indiani. Nižim je sudovima naloženo da preispitaju te odluke u svjetlu Roeova poništenja.

Uz više od 49 klinika za pobačaje koje su zatvorene, devet država sada je potpuno bez pobačaja. To su Alabama gdje su četiri klinike za pobačaje zatvorile svoja vrata, Arkansas (dvije zatvorene klinike), Kentucky gdje su zatvorene dvije klinike, Missouri (zatvorena jedna klinika), Wisconsin s četiri zatvorene klinike, Wyoming te Oklahoma, Južna Dakota i Zapadna Virginia koje su imale zabranu pobačaja i ranije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/life site

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža