U Poljskoj pokrenuta kampanja promicanja vrijednosti bračne i roditeljske ljubavi: ‘Mama i tata, volite se’
15. travnja 2021.

“Mama i tata, volite se”, slogan je reklamne kampanje koja traje od početka veljače u Poljskoj, a koju su napale mnoge lijeve nevladine organizacije i LGBT aktivisti. Zahvaljujući tim napadima, kampanja je stekla međunarodnu prepoznatljivost. Organizator ove kreativne kampanje je “Zaklada Naša djeca – obrazovanje, zdravlje, vjera”, a svrha joj je promicanje vrijednosti bračne i roditeljske ljubavi.

Konkretno, na velikim plakatima uz poruku “Mama i tata, volite se” ostavljena je i web adresa Zajednice Sychar koja se prvenstveno bavi duhovnom potporom ljudima koji imaju poteškoće u svojim bračnim odnosima, u čemu sudjeluju mnogi ljudi od duhovnih skrbnika do stručnih psihologa, objašnjava glasnogovornik zajednice Robert Łajewski za portal Pch24.pl.

Neki su poljski mediji povodom te akcije unaprijed iznijeli optužbe te poslali poruke poput: “Kakav fundamentalizam i ekstremizam predstavljate i predlažete?”, implicirajući time da se sprema “potpuna zabrana razvoda brakova”.

>Zašto se Plenkovićeva Vlada uključila u LGBT lobiranja u Poljskoj, a ne štiti hrvatske interese u Crnoj Gori?

Iz organizacije su poručili da je slogan poruke napisan kao dječjom rukom te predstavlja izraz najosnovnije želje djeteta – da se roditelji vole. “Ova akcija nema drugih ciljeva osim prikazivanja važnosti dobrih odnosa između roditelja i supružnika za stvaranje trajnih odnosa u obitelji. To je osnova za pravilan, zdrav razvoj i odraslih i djece”, navode organizatori.

Dapače, isto se navodi i na stranicama organizatora, no to nije spriječilo neke medije u zlonamjernoj interpretaciji ove kampanje.

Zajednica Sychar inače, osim u 62 poljska grada djeluje i u Njemačkoj, Austriji, SAD-u i Ukrajini. Kao jedan od ključnih motiva za pokretanje ove kampanje, Łajewski navodi kako je u s SAD-u prije mnogo godina objavljena knjiga koja je rezultat psihološkog istraživanja učinaka razvoda, na čemu je radila profesorica Judith Wallerstein, psihologinja, koja se tim pitanjem bavi preko 25 godina.

Ona je analizirala kako djeca iz razorenih obitelji komuniciraju sa svojim vršnjacima, kakve su njihove školske ocjene i koje životne odluke donose. Napokon – kako ulaze u veze i brakove. Htjela je pokazati kako je razvod u redu te kako je on bolja opcija nego svađe u obitelji.

“Međutim, nakon četvrt stoljeća ispostavilo se nešto sasvim drugo. Sažimajući rezultate ovih istraga u jednu rečenicu, može se reći da je razvod najgora stvar koju roditelji mogu učiniti svojoj djeci. Ovaj zaključak pokazuje kako djeca – također u odrasloj dobi – nose teret raspada odnosa svojih roditelja”, ističe Łajewski.

> Koji hrvatski eurozastupnici nisu podržali LGBT rezoluciju kojom se napada Poljska?

> Andrijanić o zabrani eugeničkog pobačaja u Poljskoj: Velik korak prema civilizaciji života

> Markić: Život čovjeka počinje začećem; Matić: Zar sam ja, kad masturbiram, ratni zločinac?

Podsjetimo, krajem siječnja u Poljskoj je i stupila na snagu odluka poljskog Ustavnog suda o zabrani eugeničkog pobačaja kojom je potvrđeno pravo na život nerođenoj djeci s invaliditetom. To znači da su u Poljskoj zabranjeni svi pobačaji osim u slučaju silovanja, incesta ili kada su majčini zdravlje i život ugroženi.

Nakon što je poljski ustavni sud donio odluku kojom je potvrdio da eugenički pobačaj, odnosno prekid života bolesnog nerođenog djeteta, nije prihvatljiv i nije u skladu s poljskim ustavom, razne lijevo-feminističke grupacije na to povećanje prava na život reagirale su napadima na crkve, oskvrnjivanjem crkava i spomenika te sprječavanjem služenja svetih misa u Poljskoj.

Izvor: narod.hr/pch24.pl

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža