U ime obitelji

U ime obitelji zatražila Dejana Jovića da reagira na objavljene neistine u časopisu Politička misao

U ime obitelji zatražila Dejana Jovića da reagira na objavljene neistine u časopisu Politička misao

Udruga U ime obitelji poslala je dopis glavnom uredniku časopisa Politička misao, Dejanu Joviću, u vezi objave članka na engleskom jeziku objavljenog u rujnu 2017. godine pod nazivom “Stjecanje političke moći korištenjem struktura prilika: Analiza konzervativnog religijsko-političkog pokreta u Hrvatskoj” autora Antonije Petričušić, Mateje Čehulić i Daria Čepe, jer sadrži niz neistinitih, proizvoljnih i nepotkrijepljenih tvrdnji o U ime obitelji.

Autori članka svoj rad temelje na tvrdnji o postojanju “religijsko-političkog pokreta” u Hrvatskoj, u koji uključuje i građansku inicijativu U ime obitelji, te navode kako im je “središnji cilj bio otkriti kako je religijsko-politički pokret uspio iskoristiti strukture prilika da si stekne političku moć”, no nigdje ne donose dokaz da takav pokret doista postoji u Hrvatskoj te da je U ime obitelji njegov dio.

Udruga je u dopisu glavnom uredniku Joviću navela konkretne primjere brojnih nedostataka sadržanih u radu poput neodređenosti predmeta istraživanja, netransparentnosti u području prikupljanja, obrade podataka i izvođenja zaključaka te dala primjere iznesenih manipulacija i činjeničnih netočnosti, poput navoda da je građanska inicijativa U ime obitelji tvrdila da su “djeca koja žive u obiteljima s jednim biološkim roditeljem ili s homoseksualnim roditeljima nužno seksualno, emocionalno i fizički zlostavljana”, što se može smatrati i kaznenim djelom klevete (sukladno čl. 149 Kaznenog zakona).

U ime obitelji je zatražila glavnog urednika da u najkraćem roku razmotri argumente koje je udruga dostavila te postupi u skladu s ovlastima kako bi se ispravila šteta nanesena U ime obitelji nekorektnim i neprofesionalnim ponašanjem autora predmetnog članka i uredništva časopisa.

Izvor: narod.hr

Foto: fah