Trump prvi dan uklonio LGBT stranice sa službene stranice Bijele kuće
23. siječnja 2017.

Nakon što je Donald Trump jučer prisegnuo kao 45. predsjednik SAD-a, sa službenih stranica Bijele kuće istog trena su nestale poveznice i sadržaji vezani za LGBT pokret, klimatske promjene, zdravstvenu skrb te građanska prava.

VICE-ova stranica posvećena znanosti i tehnologiji, Motherboard, izvijestila je da su se ove promjene dogodile točno u podne, kada je Obamina administracija službeno napustila Ovalni ured u Bijeloj kući te prostorije predala Trumpovom timu.

Stranica koja je bila namijenjena LGBT pokretu, pod samom domenom Bijele kuće https://www.whitehouse.gov/LGBT, sada posjetitelje preusmjerava na sasvim drugu stranicu koja ih potiče da se predbilježe za vijesti o Trumpu, dok se upisivanjem izraza „LGBT“ u tražilicu na stranici ne pojavljuje niti jedan rezultat.

Dio stranice koji je za vrijeme Obamine vladavine bio posvećen „klimatskim promjenama“ također je uklonjen, a niknuo je novi dio glavne stranice pod nazivom „America First Energy Plan“, prema kojem se želi smanjiti potrošnja svih oblika energije te pomoći američkim radnicima povećanjem radnih mjesta u energetskom sektoru.

Dio stranice koji je ranije bio posvećen građanskim pravima sada nosi naziv „Standing Up For Our Law Enforcement Community“ na kojoj je pored statistika o kriminalu naveden i dio plana za uspostavu boljeg i sigurnijeg okruženja u gradovima SAD-a.

Izvor: narod.hr/tribun.hr

Foto: thinstock

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža