U ime obitelji

Trump prvi dan uklonio LGBT stranice sa službene stranice Bijele kuće

Trump prvi dan uklonio LGBT stranice sa službene stranice Bijele kuće

Nakon što je Donald Trump jučer prisegnuo kao 45. predsjednik SAD-a, sa službenih stranica Bijele kuće istog trena su nestale poveznice i sadržaji vezani za LGBT pokret, klimatske promjene, zdravstvenu skrb te građanska prava.

VICE-ova stranica posvećena znanosti i tehnologiji, Motherboard, izvijestila je da su se ove promjene dogodile točno u podne, kada je Obamina administracija službeno napustila Ovalni ured u Bijeloj kući te prostorije predala Trumpovom timu.

Stranica koja je bila namijenjena LGBT pokretu, pod samom domenom Bijele kuće https://www.whitehouse.gov/LGBT, sada posjetitelje preusmjerava na sasvim drugu stranicu koja ih potiče da se predbilježe za vijesti o Trumpu, dok se upisivanjem izraza „LGBT“ u tražilicu na stranici ne pojavljuje niti jedan rezultat.

Dio stranice koji je za vrijeme Obamine vladavine bio posvećen „klimatskim promjenama“ također je uklonjen, a niknuo je novi dio glavne stranice pod nazivom „America First Energy Plan“, prema kojem se želi smanjiti potrošnja svih oblika energije te pomoći američkim radnicima povećanjem radnih mjesta u energetskom sektoru.

Dio stranice koji je ranije bio posvećen građanskim pravima sada nosi naziv „Standing Up For Our Law Enforcement Community“ na kojoj je pored statistika o kriminalu naveden i dio plana za uspostavu boljeg i sigurnijeg okruženja u gradovima SAD-a.

Izvor: narod.hr/tribun.hr

Foto: thinstock