Trump obećaje: ‘Ako pobijedim, potpuno ću prekinuti financiranje Planned Parenthooda javnim novcem’
4. rujna 2020.

Američki predsjednik Donald Trump službeno je objavio što će još učiniti za zaštitu nerođene djece ako osvoji još jedan mandat.

“Dok tražim da me ponovno izaberete za predsjednika ovog studenog, trebamo vašu pomoć u suprotstavljanju mog odvažnog vodstva u zaštiti života ekstremizmu Joe Bidena u podupiranju pobačaja”, pozvao je Trump u pismu koje je uputio biračima koji se zalažu za zaštitu života od začeća do prirodne smrti.

„Demokratska stranka nedvosmisleno podržava pobačaj na zahtjev, sve do trenutka rođenja, pa čak i čedomorstvo – ostavljanjem novorođenčadi da umru nakon neuspjelih pobačaja. Joe Bidenovo prihvaćanje ove ekstremne pozicije najviše dokazuje njegova podrška financiranju pobačaja na zahtjev novcem poreznih obveznika. Prisiljavanje poreznih obveznika da plaćaju pobačaje grozan je stav koji se mora pobijediti glasačkim listićima. Joe Biden je dodatno potvrdio ove svoje stavove odabirom Kamale Harris za svoju potpredsjedničku kandidatkinju. Ona je poznata po ekstremnim stavovima u zagovaranju pobačaja.”

Johnson: ‘Trump je učinio više za nerođenu djecu,nego bilo koji drugi predsjednik’

> Planned Parenthood uklanja ime svoje osnivačice Margaret Sanger – rasistice i eugeničarke – iz naziva klinike za pobačaj

(VIDEO) Abby Johnson: ‘Radila sam za Planned Parenthood i lagala ženama da njihove bebe ne osjećaju bol kod pobačaja!’

Preciznije, Trump se obvezuje da će „nastaviti našu transformaciju saveznog pravosuđa“ imenovanjem konzervativnih članova Vrhovnog suda, kojima bi „nadjačali demokratsku oporbu u Kongresu i usvojili i u zakon unijeli “zabranu kasnih pobačaja i financiranju pobačaja novcem poreznih obveznika te ojačali zaštitu novorođenčadi koja su preživjela neuspjele pobačaje “: Cilj je potpuno prestati financirati novcem poreznih obveznika veliki biznis vršenja pobačaja kao onaj koji vodi Planned Parenthood”.

Trump je u svom prvom mandatu dosljedno postupao kao pro-lifer, političar koji se zalaže za zaštitu života od začeća do prirodne smrti te ima malo razloga za sumnju da će u drugom mandatu nastaviti postupati na isti način, piše LifeSiteNews.

U dokumentu u kojem iznosi za što će se zalagati u svojem sljedećem mandatu, Trump je, nakon zahtjeva udruga i građana koji se zalažu za pravo na život svih – uvrstio dio pod naslovom “Obrana američkih vrijednosti” u kojem se obvezuje da će “nastaviti imenovati suce Vrhovnog suda i nižih sudova koji izvorno tumače američki Ustav”, “štititi nerođeni život svim raspoloživim sredstvima“; i “braniti slobodu vjernika i vjerskih organizacija”.

Pro-life Amerikanci nemaju nedoumice oko toga koji od dva američka kandidata bolje predstavlja njihove vrijednosti. Naime, Trumpov protivnik, kandidat demokratske stranke Joe Biden, vodi predizbornu kampanju za uvrštavanje pobačaja do poroda u savezni zakon te da ga plaćaju porezni obveznici. Biden čak predlaže da Ministarstvo pravosuđa “veže ruke” saveznim državama koje pokušaju uvesti bilo kakva ograničenja na to, u cilju zaštite svakog ljudskog života.

Izvor: narod.hr/Lifesitenews

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža