U ime obitelji

Tomašić odgovorila UIO o pritiscima na Poljsku i LGBT strategiji EK, HDZ-ovi zastupnici šute

Tomašić odgovorila UIO o pritiscima na Poljsku i LGBT strategiji EK, HDZ-ovi zastupnici šute

Udruga U ime obitelji uputila je 29. rujna zastupnicima HDZ-a u Europskom parlamentu te Ruži Tomašić i Ivanu Viliboru Sinčiću upit o napadu na Poljsku i svrstavanje na stranu LGBT pokreta i ideologije od strane predsjednice Europske komisije, Ursule von der Leyen, međutim do danas je U ime obitelji odgovorila samo Ruža Tomašić. 

Podsjećamo, predsjednica EK održala je 16. rujna govor o stanju EU u kojem je osudila zone slobodne od LGBTQI ideologije u Poljskoj pogrešno ih karakterizirajući kao zone slobodne od osoba koje se izjašnjavaju kao LGBTQI i rekla kako njima nema mjesta u Europskoj uniji. Najavila kako će Komisija donijeti “strategiju za jačanje LGBTQI prava” u Europskoj uniji te kao dio te strategije najavila je da će se zalagati i za međusobno priznavanje roditeljskog statusa istospolnih parova u državama članicama (da ako je ozakonjeno u jednoj državi članici bude priznato u svim državama članicama, iako ga neke nisu ozakonile).

LGBT lobiranje: Kako je predsjednica EK proširila neistine o Poljskoj i kako se Plenkovićeva vlada uključila u pritiske na Poljsku

“Bit ću slobodna odgovoriti Vam kratko i jasno. U unutarnja pitanja Poljske, kao i svake druge države članice, niti druge države niti Komisija nemaju se pravo miješati. Isto vrijedi i za ovo pitanje”, napisala je Ruža Tomašić u svom odgovoru U ime obitelji. HDZ-ovi zastupnici Karlo Ressler, Željana Zovko, Tomislav Sokol i Sunčana Glavak nisu odgovorili na pitanja, dok je Ivan Vilibor Sinčić 26.10. odgovorio da je zaprimio upit, no navodi da nije bio u stanju obraditi pitanja zbog obaveza te da namjerava to čim prije učiniti.

U nastavku donosimo pitanja udruge U ime obitelji navedenim zastupnicima u Europskom parlamentu:

“1. Podržavate li najavu predsjednice von der Leyen o novoj LGBTQI strategiji i hoćete li se i Vi osobno zalagati za jačanje LGBTQI politika kako na razini Unije, tako i u Republici Hrvatskoj?

  1. Smatrate li da su prava osoba koje se izjašnjavaju kao LGBTQI u zemljama članicama Europske unije na nezadovoljavajućoj razini i ako da, na koji način biste ih proširili?
  1. Smatrate li da je neprihvatljivo da države članice unutar svog ustavno-pravnog poretka odrede mjesta na kojima se ne može propagirati LGBTQI ideologija?
  1. Smatrate li da su politike Poljske kada je u pitanju odnos prema LGBTQI ideologiji i politici neprihvatljive te da trebaju biti osuđene od strane institucija Europske unije?
  1. Smatrate li da prava koja pojedine države članice dodijele osobama koje se izjašnjavaju kao LGBTQI moraju biti dodijeljena i u drugim državama članicama, iako imaju različitu politiku?”

Poljski ministar pravosuđa Zbigniew Ziobro demantirao je lažnu vijest da je Poljska uvela “LGBT-free zone”Istaknuo je da takve zone ne postoje odnosno da postoje “zone slobodne od LGBT ideologije” te je upozorio da agresivno nametanje nečijih seksualnih sklonosti, nasilni zahtjev za omogućavanje “istospolnog braka” i posvajanje djece od homoseksualnih parova predstavlja ozbiljan problem.

Zašto se Plenkovićeva Vlada uključila u LGBT lobiranja u Poljskoj, a ne štiti hrvatske interese u Crnoj Gori?

Pritisku na Poljsku pridružio se i hrvatski veleposlanik u Poljskoj, Tomislav Vidošević, čovjek koji u Poljskoj predstavlja zemlju u kojoj se 1. prosinca 2013. 66% birača izjasnilo ZA ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca. Hrvatski veleposlanik je supotpisao otvoreno pismo 50 veleposlanika kojim se zadire u pravo Poljske da sama uređuje unutarnja pitanja u svojoj zemlji i ponovno vrši pritisak na tu zemlju.

Napad predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen na Poljsku još je jedan od primjera zloporabe položaja i uloge nadnacionalnih EU institucija za obračun s političkim neistomišljenicima u EU i državama članicama poput Poljske i Mađarske koje nisu na liniji Bruxelleske birokracije, jer se suprotstavljaju nametanju LGBT ideologije.

Izvor: narod.hr