Thompsonov menadžment odgovorio Borisu Miloševiću, predsjedniku SNV-a: ‘Pitajte preživjele stradalnike iz Domovinskog rata, je li za njih Bojna Čavoglave budnica’
18. lipnja 2020.

“Boris Milošević kao i njegov tutor Pupovac posljednjih dana pokušavaju kroz medije sklone četnikovanju progurati tezu o povezanosti odluke Visokog prekršajnog suda RH u Zagrebu kako pjesma “Bojna Čavoglave” ne remeti javni red i mir s gnjusnim porukama protiv Srba u Zagrebu.”, napisao je menadžment pjevača Marka Perkovića Thompsona na Facebooku u reakciji na izjave predsjednika Srpskog narodnog vijeća Borisa Miloševića.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Danas je ničim izazvan, Boris Milošević, predsjednik stranke koju je utemeljio krvnik i ratni zločinac Goran Hadžić preko N1 poručio Hrvatima kako bi on kaznio Thompsona zbog pjesme “Bojna Čavoglave” jer veliča NDH kao i to da pitamo preživjele iz Jasenovca je li pjesma “Bojna Čavoglave” budnica.

Boris Milošević kao i njegov tutor Pupovac posljednjih dana pokušavaju kroz medije sklone četnikovanju progurati tezu o povezanosti odluke Visokog prekršajnog suda RH u Zagrebu kako pjesma “Bojna Čavoglave” ne remeti javni red i mir s gnjusnim porukama protiv Srba u Zagrebu.

Dovoditi u vezu Thompsona i “Bojnu Čavoglave” s gnjusnim porukama protiv žena i djece od prije nekoliko dana koje svaki normalan čovjek treba osuditi ili javno po tko zna koji put lagati kako Thompson izvodi pjesmu “Jasenovac i Gradiška Stara” mogu samo oni koji su za čin agresije na Hrvatsku nagrađeni porazom i nikako ne pristaju na suvremenu Hrvatsku kao svoju državu.

Podsjećamo gospodina Borisa Miloševića kako je pjesma Bojna Čavoglave nastala u jeku napada na Hrvatsku od strane pobunjenih Srba i ostalih četnika potpomognutih jugo vojskom. Kada je pjesma “Bojna Čavoglave” koja je hrabrila domovinu nastala, ti krvoloci su se već do tada naubijali i razorili velik dio Hrvatske.

Gospodinu Miloševiću predlažemo da napravi anketu među stradalnicima od četničke ruke u Domovinskom ratu, neka njih pita jeli za njih “Bojna Čavoglave budnica.

Naravno, nama je oduvijek bilo jasno tko i za čiji račun širi laži o Thompsonu kao širitelju mržnje, tko po svijetu lobira i prijeti vlasnicima dvorana kako bi otkazali dvorane pa uz pomoć sklonih im medija to prikazali kao zabranu Thompsonova koncerta kao što nam je jasno i tko naručuje te video montaže koje prikazuju Thompsonove koncerte s ubačenim falsificiranim materijalom i podmeće ih kako bi nekoga uvjerili da Thompson izvodi pjesmu “Jasenovac i Gradiška Stara” na svojim koncertima.”

Milošević: “Pitajte preživjele iz Jasenovca je li pjesma ‘Bojna Čavoglave’ budnica”

Podsjetimo, predsjednik SNV-a rekao je, kad bi on bio sudac, da bi zbog ustaškog pozdrava prije kaznio Thompsona nego Rosu: “Zato što je gospodin Perković i ranije izražavao simpatije prema NDH”.

Boris Milošević rekao je za N1 da ga ne iznenađuju najnoviji transparenti i drugi ispadi s nekima od najgorih dosadašnjih poziva na mržnju:

“Ovi ispadi nisu izolirani, oni su konstantni, te se pojavljuju ciklički svakih nekoliko mjeseci. Dođu u fokus javnosti tako da se javnost u ciklusima zgraža, govori se: ‘Kako je to moguće?!’, ‘To je ružno’.”

Nakon takvog ciklusa, nastavio je, problem s nacionalističkom mržnjom nastavlja kipjeti ispod površine, sve dok opet ne dođe vrijeme da se mora razgovarati o toj temi.

“Država ne šalje jasne i nedvosmislene poruke prema tim pojavama. Imamo situaciju da se na stadionima stalno čuju povici mržnje: ‘Ubij Srbina!’ Ali, ne samo to, nego i: ‘Ubij tovara!’”, kaže Milošević.

“Problem je dublji od politike, pravosuđa ili policije. To je strukturni problem društva. U svim porama društva stvari se prešućuju, ne tretiraju se na adekvatan način. I onda svakih nekoliko mjeseci imamo poruke mržnje, koje prerastaju i u fizičko nasilje”, objasnio je ciklus nacionalističkih ispada u društvu.

Za bilo kakvo relativiziranje ili drugačije tretiranje ZDS kao poruka mržnje u jednim situacijama odnosno patriotske parole iz povijesti, on kaže da takvo stanje nije održivo.

“Ne može ZDS biti govor mržnje, a u toj pjesmi da ne bude govor iz mržnje… Zar se zaboravlja da je riječ o pjevaču koji je javno izražavao simpatije prema NDH i Paveliću, koji je pjevao o Jasenovcu i Gradišci Staroj?”, aludirao je predsjednik SNV-a na Marka Perkovića Thompsona.

“To je jedan paradoks. Ja da sam sudac, prije bih kaznio gospodina Perkovića nego gospodina Rosu za ZDS, baš zato što je i ranije izražavao simpatije prema NDH.”

Riječ je o Mariu Rosi, pjevaču lakih nota iz Makarske, koji je u kolovozu 2019., prvi u Hrvatskoj, osuđen zbog ustaškog pozdrava.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža