Sveučilište u Texsasu domaćin LGBTQIA radionica koje upozoravaju na ‘heteroseksualne privilegije’
31. srpnja 2023.

Teksaško sveučilište u Austinu održat će radionice o “afirmiranju LGBTQIA+ osoba” koje upozoravaju na “heteroseksualne” i “monoseksualne” privilegije.

Sveučilišni Centar za rod i seksualnost domaćin je niza različitih radionica za studente, osoblje, nastavno osoblje i administratore, a sljedeći mjesec će ugostiti dvije radionice: “Afirmiranje LGBTQIA+ osoba: Interpersonalno zagovaranje” 1. kolovoza i “Afirmiranje LGBTQIA+ osoba: Organizacijsko zagovaranje” 3. kolovoza, prenosi Daily Wire.

Stranica nudi nekoliko materijala za radionice, uključujući jedan obrazac o “Heteroseksualnim i monoseksualnim privilegijama”. Dokument navodi ukupno 44 navodne privilegije, uključujući: “Mogu odabrati biti u poliamornoj vezi bez da me se optuži za jačanje stereotipa protiv moje skupine seksualnog identiteta.” Drugi dio popisa glasi “Lako mogu pronaći prikaze ljudi moje grupe seksualnog identiteta.”

>Slavonski Brod: U Gradskoj knjižnici oformljen odjeljak s LGBTI+ literaturom

Transfeminizam, transmizoginija…

Centar za rod i seksualnost također je domaćin jedne radionice pod nazivom “Povijesti transfeminizma i odgovornosti za njih”, koja sadrži popis pojmova povezanih s “transfeminizmom”. Definira samu riječ “transfeminizam” kao “pokret za trans žene koje smatraju da je njihovo oslobođenje suštinski povezano s oslobođenjem svih žena i šire”.

Također definira “transmizoginiju” kao “sjecište transfobije i mizoginije koja cilja na trans žene” i “mizoginoir” kao “sjecište rasizma, diskriminacije crnaca i mizoginije koje doživljavaju crne žene”.

>Znamo zašto je biološki muškarac ‘ljepša žena’ od prave žene, no dokle je LGBT pokret spreman ići?
>LGBT povorke u SAD-u i Kanadi normaliziraju golotinju pred djecom

Pojam “seksizam” definiran je kao “sustavno, institucionalno, sveprisutno i rutinsko zlostavljanje žena i ‘femme’ osoba svih spolova”.

Ostali izvori iz centra uključuju dokument pod naslovom “Potvrda aseksualnosti” i “Potvrda transrodnih učenika i kolega u učionicama i na radnim mjestima”, koji učitelje upućuje da “koriste rodno inkluzivan jezik” i da “izbjegavaju izjave poput: ‘dobro jutro, dame i gospodo’. Centar za rod i seksualnost također usmjerava studente koji se identificiraju kao transrodni na Sveučilišnu zdravstvenu službu koja pruža hormonsku terapiju.

Druga državna sveučilišta također organiziraju programe radionica slične onima na Sveučilištu Texas u Austinu. Daily Wire je nedavno otkrio da Sveučilište Ball State, javna ustanova u Indiani, održava radionice o “sigurnoj trans zoni” na kojima se bune protiv “cisrodnih privilegija”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža