Simić mora platiti sudske i odvjetničke troškove Željki Markić, povukla tužbu za klevetu
5. srpnja 2021.

LGBT aktivistica Ana Marija Simić povukla je tužbu za klevetu protiv dr. Željke Markić, izvršne direktorice udruge U ime obitelji. Simić je dužna platiti sudske troškove kaznenog postupka i odvjetničke troškove Željke Markić.  Nakon što je drugostupanjski sud 2019. odbacio presudu sutkinje Sandre Kantolić s Općinskog suda u Zagrebu (2018) prema kojoj je gđa Markić proglašena krivom za klevetu LGBT aktivistice Mime Simić te je predmet uputio “prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje pred drugim sucem”, Mima Simić nekoliko se puta nije pojavila na zakazanim ročištima da bi na kraju povukla tužbu protiv dr. Markić.

> Evo čije bi noge voljela vidjeti slomljene Mima Simić 

> Dr. Željka Markić: Žalit ćemo se na presudu – stojim iza prosudbe da je Mima Simić nevjerodostojna 

> Sud srušio presudu da je dr. Željka Markić iznijela klevetu o LGBT aktivistici Mimi Simić 

Mima Simić bila je podigla tužbu protiv dr. Markić, zbog intervjua koji je Markić dala Jutarnjem listu u veljači 2016. godine. Razgovo za Jutarnji list vođen je u vrijeme harange te prosvjeda na Trgu sv. Marka protiv ministra Hasanbegovića, a dr. Markić iznijela je niz činjenica, za koje je kasnije pred sudom iznijela i materijalne dokaze: da je tri godine za redom Mima Simić bila birana u sedmeročlano Povjerenstvo za neprofitne medije Ministarstva kulture, da je njezina partnerica, gospođa Marta Šušak bila suradnica portala Vox Feminae i da je taj isti portal tri godine za redom dobivao sredstva Ministarstva kulture.

> Homoseksualna povorka: Zašto je policija privela dvoje maloljetnika sa ‘simboličnim porukama nepodržavanja povorke’?

> U malobrojnoj homoseksualnoj povorci SDP, Možemo i SDSS: Tomašević, Grbin, Milošević…

> Evo što kaže policija o maloljetnicima privedenim tijekom homoseksualne povorke!

Evo što je točno Željka Markić odgovorila na pitanje Jurice Körblera“Podržali ste ministra Hasanbegovića u smjeni Povjerenstva za neprofitne medije. Koji su bili razlozi za to i kako ocjenjujete rad neprofitnih medija?”

“Povjerenstvo za neprofitne medije osnovano je 2013. godine i udruga U ime obitelji svake godine dostavljala je aktualnome ministru i medijima dokaze o zloupotrebi proračunskog novca za financiranje udruga bliskih vlasti. Dovoljno govori činjenica da je u ove tri godine 88 posto ukupnih sredstava, oko 1,3 milijuna eura, podijeljeno na 12 posto portala odnosno udruga. Naveli smo brojne primjere sukoba interesa, primjerice Mima Simić, LGBT aktivistica, tri je godine zaredom bila birana u Povjerenstvo te je to isto povjerenstvo dodjeljivalo sredstva portalu Vox Feminae kojemu je njezina partnerica bila stručna suradnica. I onda ne čudi što je gospođa Simić svirala gitaru i pjevala na Markovu trgu protiv ministra Hasanbegovića. Šteta što nije podigla glas i kao članica Povjerenstva tri godine zaredom ustala protiv nepravilnosti i privilegiranosti određenih udruga i medija. Da je to učinila, danas bi bila vjerodostojna. Na žalost, u ovim okolnostima harangu protiv ministra Hasanbegovića mogu jedino čitati kao pokušaj zadržavanja nezakonitih privilegija.”

Mimu Simić zastupala je odvjetnica Zrinka Bojanić, a dr. Markić Odvjetničko društvo Planinić, Šoljić  i partneri. Simić je podnijela tužbu za klevetu 2016. godine, a povukla je 2021. U svom komenatru Simićkinog povlačenja tužbe Dr. Markić zahvalila je Odvjetničkom društvu Planinić, Šoljić i partneri na profesionalnosti i neumornom zalaganju za istinu.

> Nepravomoćna presuda: Dr. Markić dokazala da nije zarađivala na kontracepciji, sutkinja Kantolić ipak oslobodila Derifaj

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža