Seksolog uz potporu države udomljavao djecu kod pedofila
19. lipnja 2020.

‘Kentlerov projekt’ u zapadnom Berlinu rutinski je smještao djecu bez roditeljske skrbi kod pedofila, pod pretpostavkom da su oni idealni udomitelji. Takva praksa potrajala je desetljećima.

Od 1970-ih profesor seksologije, psihologije Helmut Kentler eksperimentirao je nad djecom bez roditeljske skrbi. Namjerno ih je udomljavao kod muškaraca za koje se znalo da su pedofili. Kentler je tvrdio da su ti muškarci udomitelji posebno ispunjeni ljubavi.

Studija koju je provelo Sveučilište u Hildesheimu otkrila je kako su državne institucije kojima su djeca povjerena na brigu njihovo udomljavanje kod pedofila odobravale gotovo trideset godina. Udomitelji pedofili primali su redovitu naknadu za udomljavanje djece.

Helmut Kentler (1928.-2008.) obnašao je vodeću funkciju u Berlinskom centru za istraživanje odgoja. Tvrdio je kako seksualni kontakt odraslih i djece nije štetan, izvještava dw.com.

Razotkrivena mreža pedofilije u obrazovnim institucijama i centrima za socijalnu skrb

Berlinske službe za socijalni rad i brigu o djeci te vladajući čak su dozvoljavali udomljavanje djece kod pedofila ili su se pravili kako ne znaju što se događa.

Prije nekoliko godina dvije od žrtava izišle su u javnost i iznijele svoju priču i od tada istraživači sa Sveučilišta Hildesheim istražuju dokumentaciju djece bez roditeljske skrbi i s njima obavljaju intervjue.

Razotkrili su cijelu mrežu u odgojno obrazovnim institucijama, državnim centrima za socijalnu skrb i gradskoj vlasti u Berlinu, za koje je pedofilija “prihvaćena, podupirana i branjena”.

I sam Kentler bio je u redovnom kontaktu s djecom i muškarcima koji su ih udomljavali. Nikada nije procesuiran: do vremena kada su žrtve obznanile zlostavljanje, njegovi su postupci ušli u zastaru. Zbog toga žrtve zlostavljanja nisu mogle zatražiti odštetu.

Istraživači su otkrili da su nekoliko pedofila – udomitelja bili poznati znanstvenici. U istraživanju se govori o mreži zlostavljača koja uključuje visoke članove Instituta Max Planck, Slobodnog sveučilišta u Berlinu (Berlin’s Free University) i zloglasne škole Odenwald u Hesseu u zapadnoj Njemačkoj koja se prije nekoliko godina našla u središtu velikog pedofilskog skandala i od tada je zatvorena.

Berlinska senatorica zadužena za djecu i mladež u gradskoj vlasti Berlina, Sandra Scheeres, izjavila je kako su nalazi izvještaja „šokantni i zastrašujući“.

Prvo izvješće o „Kentlerovom eksperimentu“ objavilo je 2016. Sveučilište Göttingen i tada su istraživači istaknuli kako izgleda da gradska vlast Berlina ne pokazuje zanimanje za otkrivanje istine. Sada su berlinske vlasti obećale da će rasvijetliti slučaj zlostavljane djece bez roditeljske skrbi.

Izvor: narod.hr/dw.com

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža