U ime obitelji

Roditelji zasuli stranicu Grada Zagreba zbog diskriminacije: Djeca koja idu u gradske vrtiće oslobođena plaćanja, dok privatnih i vjerskih nisu

Roditelji zasuli stranicu Grada Zagreba zbog diskriminacije: Djeca koja idu u gradske vrtiće oslobođena plaćanja, dok privatnih i vjerskih nisu

Roditelji djece koja pohađaju gradske vrtiće u Zagrebu do daljnjeg neće primati račune, objavljeno je jučer. Naime, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je u proceduru uputio izmjenu Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2020. godinu prema kojoj se roditelji/skrbnici korisnici dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb od 1. travnja 2020. u cijelosti oslobađaju plaćanja participacije u cijeni vrtića.

Ta odluka bi vrijedila do opoziva Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu Vlade RH.

Takva odluka, naljutila je roditelje djece koja pohađaju privatne i vjerske vrtiće jer se, kažu, na njih odluka ne odnosi zbog čega zaključuju da očito nisu sva djeca ista, prenosi zagrebancija.com.

Facebook stranicu Grada Zagreba zasuli su kritikama u kojima, između ostalog, poručuju da Grad ne bi trebao diskriminirati djecu.

‼️[OSLOBAĐANJE PLAĆANJA PARTICIPACIJE ZA DJEČJE VRTIĆE] Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, uputio je u…

Gepostet von Grad Zagreb Službena stranica am Dienstag, 31. März 2020

“Tražimo od Grada da nas roditelje djece iz PRIVATNIH vrtića oslobodi plaćanja dok djeca ne idu u vrtiće, ali da isto tako PRIVATNIM VRTIĆIMA isplati ukupan novac kao da djeca idu u vrtić, kako bi oni mogli pokriti troškove, platiti tete koje će nasu djecu ponovo dočekati u vrtićima kada sve ovo završi!!! Reagirajmo danas i pozivam Grad Zagreb i sve odgovorne da reagiraju, da ne diskriminiraju djecu koja pohađaju privatne vrtiće i da učine da svako dijete ima pravo nastaviti svoj normalan život nakon ove krize! Vi imate tu dužnost i tu odgovornost. Roditelji pokrenimo se, stanimo u zaštitu vlastite djece i vrtića koje volimo!!!”, piše jedna majka.

“Nadam se da to znači da će u narednim danima (ako ne i sutra) izaći obavijest da se pomaže i roditeljima djece koja pohađaju privatne i vjerske vrtiće tako da se uplati puni iznos vrtićima kao da djeca idu u vrtiće kako bi isti mogli opstati dok traje ovo stanje”, upozorava druga.

“Kako vas nije sramota djecu diskriminirati i na njima rezati troškove. Oduvijek sam mislila da je naš Grad Zagreb prijatelj djece, nažalost ispostavilo se da nije“, napisala je razočarana majka.

“Evo potvrde da sva djeca i građani naseg Grada nisu jednaka. Jedni su jednakiji od drugih.”, napisali su iz najvećeg privatnog vrtića u Zagrebu Mali istraživač.

Evo potvrde da sva djeca i građani naseg Grada nisu jednaka. Jedni su jednakiji od drugih. KATA I FAUST u Zagrebu nisu…

Gepostet von Dječji vrtić Mali Istraživač am Dienstag, 31. März 2020

Izvor: narod.hr