Roditelji koji se bune protiv dječje knjige prepune seksualnih fetiša i rodne ideologije nazvani ‘homofobima’
22. kolovoza 2023.

Nova slikovnica za djecu od tri do šest godina ”Grandad’s Pride” djelo je pisca i ilustratora knjiga za djecu Harryja Woodgatea, koji koristi zamjenice oni/oni, a objavio ga je Andersen Press. Izdavači kažu da knjiga obećava ”slavljenje snage zajednice i važnosti LGBTQIA+ povijesti”.

>Dijanović: Normalizacija pedofilije na globalnoj razini

Knjiga je naišla na bezbroj negativnih komentara i kritika u Velikoj Britaniji, kako od stručnjaka tako i od roditelja koji su zabrinuti za svoju djecu koja su izložena agresivnoj agendi rodne ideologije. No izdavač ove slikovnice koja prikazuje muškarca u sado-mazo opremi i ”trans” ženu s  ožiljcima od operacije mastektomije nazvao je protestne roditelje – homofobima, prenosi Daily Mail.

Hiperseksualizacija djece

Mnoštvo roditelja javilo se preko društvenih mreža žaleći se na subliminalne poruke knjige tvrdeći da nije primjerena za djecu jer su u njoj izloženi seksualni sadržaji poput seksualnih fetiša i tjelesnih modifikacija nastalih zbog operacija ”promjene spola”.

U isto vrijeme događaju se i protesti zabrinutih roditelja zbog Drag Queen predstave za mlade te kazališnih predstava koje normaliziraju seks za djecu od pet godina i na taj način potiču preranu seksualizaciju djece.

Objavljivanje knjige događa se i u vrijeme kontroverze oko ”trans” klinike Travistock Centre, koja se suočava s ogromnim brojem pravnih postupaka od strane 1000 obitelji djece koja su uzimala blokatore puberteta.

>Teror rodne ideologije država ovu kampanju promovira, a autobus koji kaže da dječaci imaju penis – zabranjuje!

Knjiga je namijenjena djeci od 3 do 6 godina

Knjiga sadrži mnoštvo šarenih ilustracija raznih LGBT osoba – od kojih su neke prikazane kako se ljube u kožnoj fetiš opremi. Mnogi su negativno iznenađeni što je knjiga namijenjena djeci od tri do šest godina i to zbog seksualnog sadržaja za odrasle, te je i označena potencijalno štetnom.

Na Twitteru je jedna žena ironično rekla: ”Kakvo li je olakšanje što knjige za djecu od tri do šest godina sada uključuju ilustracije muškaraca u fetiš opremi i djevojčica koje su progutale ideologiju koja ih potiče da si odrežu grudi”.

”Bravo nakladništvu za djecu! To je ono što bi knjige za djecu trebale slaviti: fetiše, mizoginiju i sakaćenje.”

Knjiga se trenutno prodaje na Amazonu po cijeni od £10.58 i ima pozitivne i negativne ocjene. Zastrašujuće je da neki čak hvale ilustracije knjige.

Knjiga potiče ”rodnu disforiju” kod djece

U jednoj recenziji, osoba koja tvrdi da je stručnjak za mentalno zdravlje piše: ”Kao stručnjak za mentalno zdravlje koji radi s djecom u privatnoj praksi više od 15 godina, snažno se protivim tome da bilo koji roditelj ovu knjigu pokaže svom djetetu. Ovo nije neka knjiga koja bi trebala poučiti svakoga da prihvaća drugoga takvog kakav jest već nešto potpuno drugo. Ona govori da ako ne podržavamo i ne slavimo ”trans” osobe to znači da ih mrzimo, što je besmislica.”

Ovaj stručnjak također naglašava da knjiga otvara pitanja ”rodnog identiteta” te da zbunjuje djecu koja bi mogla početi postavljati pitanja poput onih ‘možda ja ipak nisam dječak/djevojčica’, samo zbog toga što ste im vi pokazali ovu knjigu. Na taj način ova knjiga će stvoriti više rodne disforije”, ističe.

Drugi komentar kaže: ”Ova knjiga prikazuje muškarce u opremi za ropstvo i veliča mastektomije za zdrave djevojke. Zgrožen sam izdavačima i Amazonom zbog prodaje takvog artikla.”

>Zašto se šuti o hiperseksualizaciji djece na homoseksualnim povorkama?

Svi koji kritiziraju knjigu po njima su homofobni

Harry Woodgate objavio je nekoliko knjiga za djecu, uključujući prvi dio Djedovog ponosa pod nazivom Djedov kamper. Također su rekli da je njihova knjiga za djecu ”Stidljivi” imala jednog od prvih nebinarnih likova u žanru jer je protagonist Timmy koristio zamjenice oni/oni.

Reagirajući na bijes zbog knjige, izdavačka kuća Andersen Press uzvratila je i označila kritike tema ili slika u knjigama ”homofobnima. Optužbe o ‘skrivenim porukama’ smatramo neutemeljenim, duboko uvredljivim i homofobičnim.”

Njihova izjava glasi: ”Stojimo uz našeg autora i ilustratora Harryja Woodgatea i njegovu knjigu Djedov ponos. Vjerujemo da je to vjeran prikaz proslava ponosa i gay povorki diljem zemlje u kojima uživaju mnoge obitelji. Razgovarali smo o slikama gay povorke tijekom našeg  uređivačkog procesa i zajedno smo odlučili da bismo trebali prikazati pravi prikaz kako gay povorka izgleda i što sve vide djeca koja sudjeluju na tim događajima.

>Rodna ideologija prodire u hrvatske škole: Što svaki roditelj može napraviti da to spriječi; evo priručnika

Indoktriniranje rodnom ideologijom bez znanja roditelja

Izdanje knjige dolazi nakon što je otkriveno da će se učenike od sedam godina poticati da mašu zastavicama duginih boja i da nose bedž koji pokazuje koriste li muške, ženske ili nebinarne zamjenice.

Prošlog mjeseca The Mail on Sunday je dobio na uvid lekcije prema kojima se djeca u Key Stage Two u dobi od 7 do 11 godina, podučavaju o nebinarnosti. Lekcije se uvode u sklopu Školskog tjedna različitosti, koji provodi LGBT humanitarna organizacija Just Like Us u zadnjem tjednu lipnja.

Prijavljeno je više od 6000 osnovnih i srednjih škola. Andrea Williams, iz Christian Concerna, rekla je: ”Tisuće djece bit će indoktrinirano ekstremnom rodnom ideologijom ovog ljeta bez znanja svojih roditelja.” Just Like Us tada nije odgovorio na upit za komentar.

>Popularni brendovi poput Dr Martensa i Costa Coffeea suočavaju se s bojkotom na društvenim mrežama otkrivamo zašto
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža