U ime obitelji

Prosvjed protiv Hoda vodila SDP-ova gradonačelnica, više zagovaratelja pobačaja iz Rijeke nego iz Siska

Prosvjed protiv Hoda vodila SDP-ova gradonačelnica, više zagovaratelja pobačaja iz Rijeke nego iz Siska

Dok je sisačkim ulicama prolazila kolona od više stotina ljudi koji su gradom hodali dostojanstveno, miroljubivo, uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, bakama, djedovima, obitelji i Hrvatskoj, zalažući se za zakonsku, društvenu i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti – istovremeno je održan prosvjed, tzv. Hod za slobodu u organizaciji platforme za reproduktivnu pravdu.

Prosvjed protiv Hoda vodila je SDP-ova gradonačelnica, na kojem je bilo više zagovaratelja pobačaja iz Rijeke nego iz Siska. Među njima od političara mogli su se vidjeti gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, SDP-ov Davorko Vidović i bivši SDP-ovac Bojan Glavašević.

Siščani su potvrdili da su među tim prosvjednicima prepoznali svega dvadesetak osoba iz Siska, a ostali su došli iz drugih gradova. Autobusom je u Sisak došlo 50-ak prosvjednika iz Rijeke.

“Radi se o svjetonazoru koji ne ostavlja prostor za suradnju i dijalog već je isključiv i ograničen na one podobne, a zanemaruje slabije. Zanemaruje sve one koji su drugačiji od njih i od njihovog nacionalističkog i radikalno katoličkog svjetonazora. Ovo je reakcija na licemjerje dušebrižnika”, ustvrdila je Ivana Brajdić za medije predstavljena kao organizatorica tog prosvjeda.

Izvor: narod.hr