U ime obitelji

Prof. Krešimir Pavelić: ‘Djecu ne treba cijepiti jer su rizici puno veći od koristi’

Prof. Krešimir Pavelić: ‘Djecu ne treba cijepiti jer su rizici puno veći od koristi’

Prof. dr. Krešimir Pavelić gostovao je u Bujici. Tamo je znanstvenim pristupom, potkrijepljenim citatima brojnih znanstvenih časopisa i znanstvenih studija, dao svoj stručni osvrt na pandemiju.

Posebno se osvrnuo na forsirano cijepljenje djece, koje unosi veliki nemir među roditelje u Hrvatskoj.

‘Zašto onda uopće cijepiti djecu?’

Evo što je o cijepljenju djece rekao prof. dr. Pavelić (od 48:40):

“Zanimljivo je što sam pročitao neki dan da je državni statistički ured u Americi neki dan greškom otkrio, da je vjerojatnost da će djeca umrijeti nakon cijepljenja protiv Covida 52 puta veća od djece koja nisu primila cjepivo.

U Hrvatskoj postoje neki portali koji izuzetno kvalitetno prate te podatke u kojima je između ostaloga navedeno, da ako cjepiva nisu zaštitila odrasle osobe, odnosno ako dokazano ne štite od zaraze i ne sprječavaju širenje zaraze među odraslima, na temelju čega onda vjerovati da će spriječiti širenje zaraze s djece na djecu ili s djece na odrasle.

> Prof. Krešimir Pavelić: ‘Korona-kriza je i manipulacija informacijama, sijanje straha’

Zašto onda uopće cijepiti djecu kada ne postoji niti jedan medicinski ili znanstveno utemeljeni razlog za cijepljenje djece, kada bolest uopće ne predstavlja ugrozu po zdravlje ili život djeteta.

Ugroza djece minimalna

Po njemačkim studijama ugroza za djecu je nula, a po engleskim minimalna ili gotovo nula. I sada kažu da bi roditelji bili dovoljno kompetentni da donesu odluku o cijepljenju djece, prvotno trebaju biti upozoreni s nekoliko znanstvenih činjenica.

Masu je razloga, ja ću sada samo neke od njih spomenuti. Prvo, 86% djece pretrpjelo je štetne reakcije na cjepivo Pfizer u kliničkom ispitivanju. Od 1127 djece koja su primila prvu dozu, 86% je doživjelo neželjene posljedice. Od 1097 djece koja su primila drugu dozu, 78.9% je doživjelo nuspojave.

Drugo, jedno od devet djece, znači 10,7%, u Pfizerovom kliničkom ispitivanju pretrpjelo je teške nuspojave zbog čega nisu više bili u stanju obavljati svakodnevne aktivnosti.

Treće, samo 9 smrtnih slučajeva do sada povezano je s Covidom 19, u Njemačkoj je broj nula. Rizik zbog razvoja ozbiljne bolesti kod djece zbog Covida je izuzetno nizak. Dakle, on gotovo da i ne postoji.

I, naravno Pfizerovo cjepivo je eksperimentalno.

Odgovornost proizvođača

I sada pazite ovo: to znači da se proizvođač cjepiva ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu ozljedu ili smrt do koje je došlo zbog njihovih cjepiva, osim ako je do toga došlo zbog problema s kontrolom kvalitete”, rekao je Pavelić.

(…)

“Još za kraj želim spomenuti činjenicu koja nikako ne ide u korist cijepljenja djece. Dakle, tri znanstvene studije: Jedna s Oxforda, druga iz američkog CDC-a i treća iz Ujedinjenog kraljevstva objavljena u kolovozu, otkrila su da cjepiva protiv Covid-19 ne djeluju, to doslovno piše, niti na djeci niti na odraslima.

Rizik od dobivanja miokarditisa i perikarditisa je izuzetno velik. I odbor za cjepivo i imunizaciju je odbio preporučiti cjepivo. To je odbor koji djeluje kao savjetodavno tijelo Ujedinjenog kraljevstva, dakle, odbio je preporučiti Pfizerovo cjepivo za djecu.

I sada vi meni recite na temelju čega onda naš stožer donosi odluku da djecu treba cijepiti?”, zaključio je.

Prof. Pavelić je u emisiji iznio još niz zanimljivih podataka o pandemiji.

Cijelu Bujicu možete pogledati ovdje:

Izvor: narod.hr