U ime obitelji

Prijavite se za promatrača u gradu Zagrebu na lokalnim izborima

Prijavite se za promatrača u gradu Zagrebu na lokalnim izborima

Redovni lokalni izbori održat će se 21. svibnja 2017. Na lokalnim izborima biramo članove općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština i Gradske skupštine Grada Zagreba – predstavnička tijela jedinica te općinske načelnike, gradonačelnike, župane i njihove zamjenike – nositelje izvršne vlasti u jedinicama.

Udruga U ime obitelji poziva da se prijavite za promatrača u Gradu Zagrebu na lokalnim izborima u nedjelju, 21.5. 2017.!

Njihov poziv prenosimo u cijelosti:

Promatranjem izbora doprinosite neovisnosti izbornog procesa i jačanju demokracije.
Molim Vas da se do srijede 10. 05. 2017. prijavite putem obrasca: http://uimeobitelji.net/za-promatrace/.

Ove godine želimo biti još bolji! Želimo pojačati promatračke aktivnosti na razini općinskih izbornih povjerenstava. Stoga molimo sve promatrače koji su po struci inženjeri elektrotehnike, strojarstva, informatike i drugih srodnih zanimanja da obavezno upišu svoje zanimanje u obrazac na gornjem linku kako bi im se mogli posebno javiti radi organizacije promatranja na razini izbornih povjerenstava.

Zahvaljujući Vama U ime obitelji je vodeća civilna udruga za promatranje izbora i referenduma! Promatrači U ime obitelji su tijekom referendumskog izjašnjavanja o braku, predsjedničkim izborima i parlamentarnim izborima 2015. i 2016. unatoč velike nesigurnosti zbog neutvrđenog broja birača, osigurali njihovo regularno provođenje u demokratskom ozračju. Na prošlim parlamentarnim izborima U ime obitelji je po prvi put imala svoje promatrače u APIS–u!

S gotovo 800.000 stanovnika i proračunom većim od 9 milijardi kuna, lokalni izbori za Grad Zagreb su najveći izbori poslije parlamentarnih i predsjedničkih izbora. Kandidata ima mnogo, a izborna utrka za gradonačelnika Zagreba nikada nije bila neizvjesnija. Ovi izbori su važni, oni će odrediti smjer razvoja našeg glavnog grada i posredno smjer razvoja cijele Hrvatske. Stoga je važno da zajedno osiguramo da volja birača bude ispoštovana.

Naši građani zaslužuju poseban nadzor izbornog postupka na svim razinama kako bi bili sigurni da će njihov glas biti upotrijebljen ZA ZAGREB – od izbora gradonačelnika, zastupnika u Gradskoj skupštini, gradskim četvrtima te mjesnim odborima.

Izvor: narod.hr/uimeobitelji.net

Foto: uimeobitelji.net