Pridružimo se ‘Skupu zajedništva -100 posto za Hrvatsku’ Oni koji su nas branili to zaslužuju
29. travnja 2015.

U ime obitelji poziva sve podupiratelje i prijatelje da se pridruže „Skupu zajedništva – 100 % za Hrvatsku“ koji se ove subote, 2. svibnja u 19 sati održava na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Držimo da je Domovinski rat, baš kao što su to brak i obitelj, ugrađen u same temelje hrvatskog društva. Glavni plod Domovinskog rata je sloboda – iz slobode proizlaze i demokracija i pravna zaštita i poštivanje ljudskog dostojanstva, različitosti među ljudima, vjerskih sloboda, zaštita i nastavak stvaranja tisućljetne hrvatske kulture i sve druge vrijednosti koje predstavljaju temelj hrvatske države i hrvatskog društva.

Hrvatski branitelji su konkretne osobe koje su od 1991. do 1995. godine, prvo branile Hrvatsku od srpskog osvajanja, a zatim oslobodile jednu trećinu okupiranog hrvatskog teritorija. Ti muškarci i žene proveli su godine svog života u rovovima, borbama, gledali svoje prijatelje kako umiru, štitili civile, branili tuđe kuće dok su njihove bile već osvojene i opljačkane. Kroz dugih pet godina, dan za danom, hrvatski su branitelji, izlažući se smrtnoj opasnosti, ustrajali u obrani i borbi da bismo mi danas mogli živjeti kao slobodni ljudi u svojoj državi. Mnogi od njih za to su platili najvišu cijenu – dali svoje živote i žrtvovali svoje zdravlje.

Naša duboka zahvalnost prema obiteljima čiji su muževi i očevi dali svoj život za to da bismo mi danas bili slobodni, naša ljubav prema svima onima koji danas trpe posljedice tjelesnih ozljeda koje su primili umjesto nas, naše suosjećanje sa psihičkim mukama koje mnogi branitelji i danas prolaze, jer su doživjeli strahote kako ih mi ne bismo morali danas doživljavati – obvezuje nas da izrazimo solidarnost sa svim braniteljima koji traže da se vlada premijera Milanovića i ministar branitelja Matić odnose s poštovanjem prema Domovinskom ratu i štite dostojanstvo branitelja olakšavajući im život koliko god je to realno moguće svjesni da im nikad ne možemo vratiti dobro koje su nam učinili.

Ako na početku braniteljskog prosvjeda ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 možda i nismo do kraja razumjeli revolt 100%-tnih invalida Domovinskog rata – danas nam je on potpuno jasan. Svaki potez aktualne vlasti pokazuje nedostatak poštovanja i razumijevanja za branitelje i njihove probleme. Neugodno nam je što smo mi, kao i sva hrvatska javnost, bili prisiljeni gledati i slušati kako ministar branitelja uz potporu premijera Milanovića predvodi medijsku kampanju blaćenja svih onih branitelja koji nisu zadovoljni načinom na koji ih zastupa i predstavlja ministar Matić.

Ismijavanje i izrugivanje branitelja, dodjeljivanje pogrdnog imena „šatoraši“, izlaganje osobnom sramoćenju Đure Glogoškog, 100% hrvatskog vojnog ratnog invalida, iznošenje njegove plaće i pojedinosti o njegovoj obitelji, istjerivanje „nepodobnih“ branitelja iz kuće koju su do tada mogli koristiti, micanje WC-a ispred Ministarstva branitelja u koje branitelji koji prosvjeduju ne mogu ući – pokazali su jasno da Predrag Matić ne samo da ne poštuje branitelje, već ne želi, ne zna i ne može dobro obavljati svoj posao. Upravo su postupci ministra Matića i nekih njegovih suradnika prema braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj najbolje pokazali da branitelji imaju potpuno pravo tražiti njegovu smjenu jer ih on, kao njihov predstavnik, izvrgava ruglu i ne želi razumjeti njihove potrebe i probleme.

Odazovimo se pozivu branitelja na skup zajedništva ove subote – 100% za Hrvatsku – kao izraz ljubavi i poštovanja prema onima koji su svoja leđa podmetnuli kad je bilo najteže i žrtvovali svoje živote, zdravlje i budućnost za nas. Oni to zaslužuju.

Udruga U ime obitelji

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža