U ime obitelji

Potpora štrajku prosvjetara je potpora obrazovanju naše djece i mladih

Potpora štrajku prosvjetara je potpora obrazovanju naše djece i mladih

Udruga U ime obitelji podržava štrajk prosvjetnih djelatnika kao legitimni oblik borbe za vraćanje dostojanstva nastavnicima, profesorima i znanstvenim djelatnicima.

Većina prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj podučava u vrlo lošim uvjetima – odrađujući odličan posao zahvaljujući svom znanju, kreativnosti i entuzijazmu – činjenici da svoj posao doživljavaju kao poziv, a ne samo zanimanje.

Društvo bez kvalitetnog obrazovanja je društvo bez budućnosti. Prosvjeta je već dugo godina zapostavljana, a osobito posljednjih šest godina. HDZ-ova vlada premijerke Jadranke Kosor je još 2009. godine uvela tzv. harač, a SDP-ova vlada je kroz protekle 4 godine svog mandata nastavila iz godine u godinu smanjivati primanja prosvjetnih djelatnika.

Premijer Milanović tvrdi da ne može iz proračuna izdvojiti 227 milijuna kuna za prosvjetne djelatnike – ljude koji obrazuju i odgajaju više od pola milijuna naše djece i mladih. Istodobno je vlada, samo u protekloj godini, SDP-u iz proračuna isplatila 34 milijuna kuna, a SDP-u bliskim, provladinim udrugama, iz proračuna darovala gotovo milijardu kuna.

Pozivamo roditelje da podupru štrajk učitelja i profesora svoje djece. Svjesni smo da je ovaj štrajk poremetio organizaciju svakodnevice naših obitelji. No, naša potpora pravu profesora na pristojna primanja u stvari je potpora kvalitetnom obrazovanju naše djece.

S poštovanjem,

Dr. Željka Markić

Upravni odbor U ime obitelji