Potpora štrajku prosvjetara je potpora obrazovanju naše djece i mladih
30. rujna 2015.

Udruga U ime obitelji podržava štrajk prosvjetnih djelatnika kao legitimni oblik borbe za vraćanje dostojanstva nastavnicima, profesorima i znanstvenim djelatnicima.

Većina prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj podučava u vrlo lošim uvjetima – odrađujući odličan posao zahvaljujući svom znanju, kreativnosti i entuzijazmu – činjenici da svoj posao doživljavaju kao poziv, a ne samo zanimanje.

Društvo bez kvalitetnog obrazovanja je društvo bez budućnosti. Prosvjeta je već dugo godina zapostavljana, a osobito posljednjih šest godina. HDZ-ova vlada premijerke Jadranke Kosor je još 2009. godine uvela tzv. harač, a SDP-ova vlada je kroz protekle 4 godine svog mandata nastavila iz godine u godinu smanjivati primanja prosvjetnih djelatnika.

Premijer Milanović tvrdi da ne može iz proračuna izdvojiti 227 milijuna kuna za prosvjetne djelatnike – ljude koji obrazuju i odgajaju više od pola milijuna naše djece i mladih. Istodobno je vlada, samo u protekloj godini, SDP-u iz proračuna isplatila 34 milijuna kuna, a SDP-u bliskim, provladinim udrugama, iz proračuna darovala gotovo milijardu kuna.

Pozivamo roditelje da podupru štrajk učitelja i profesora svoje djece. Svjesni smo da je ovaj štrajk poremetio organizaciju svakodnevice naših obitelji. No, naša potpora pravu profesora na pristojna primanja u stvari je potpora kvalitetnom obrazovanju naše djece.

S poštovanjem,

Dr. Željka Markić

Upravni odbor U ime obitelji

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža