Poljska usvojila novi amandman kojim štiti djecu od seksualno eksplicitnog sadržaja u školama
3. listopada 2023.

Usred turbulentnog vremena u kojem se sve više prisilno nameće rodna ideologija od strane nacionalnih i međunarodnih vođa, poljska vlada nedavno je odobrila amandman na nacionalni zakon o obrazovanju kojim se želi ograničiti seksualno eksplicitni materijal prezentiran djeci u školama.

>Europarlamentarka Beata Kempa: Poljska je u EU parlamentu izložena napadima LGTB lobija!

Ograničenje radikalnog seksualnog odgoja

Amandman poznat kao “Zaštititi djecu, podržati roditelje” usvojen je 17. kolovoza i ograničava radikalni seksualni odgoj koji se podučava u poljskim školama. Omogućuje vladi da ograniči pristup nevladinih organizacija u predstavljanju eksplicitnih seksualnih lekcija maloljetnicima u obrazovnom okruženju. Osim toga, jača roditeljska prava da izraze protivljenje radikalnim materijalima kroz vijeće roditelja u školama.

Amandman je prošao s 243 glasa za i 202 protiv, a dva su se zastupnika suzdržala od glasovanja, navodi Kršćanska publikacija u Poljskoj.

Objavljeni nacrt amandmana objavio je Odbor za zakonodavnu inicijativu konzervativne i dominantne političke stranke Pravo i pravda (PiS) još u svibnju. Zakon utvrđuje zaštitu za polaznike vrtića i osnovnih škola koji mogu biti ranjivo izloženi seksualno eksplicitnom sadržaju od strane nevladinih skupina koje guraju radikalni seksualni odgoj.

>Novi pritisak za ratifikaciju Istanbulske konvencije: Evo kako su glasali hrvatski europarlamentarci

2015. su pokušali uvesti seksualni odgoj

LifeSiteNews je kontaktirao dva konzervativna poljska stručnjaka za komentar, ali nije još dobio odgovor.

Poljska je vlada 2015. godine pokušala u svoje škole uvesti radikalni seksualni odgoj, no odustala je od toga nakon što su roditelji zauzeli stav protiv takve indoktrinacije svoje djece. Ovaj pokušaj uslijedio je gotovo desetljeće nakon što je naciju izazvao Europski parlament zbog uvođenja zakona osmišljenog da zabrani poučavanje o homoseksualnosti u školama.

>Nakon pobjede Dude na izborima, poljska ministrica obitelji najavila povlačenje iz Istanbulske konvencije

Prisilna seksualizacija djece

Ovi napori vlade u nastojanju da se djeca zaštite od seksualno eksplicitnog sadržaja u školama dolaze upravo u vrijeme pritiska nacionalnih i međunarodnih vođa da se prihvati radikalna LGBT ideologija na svim područjima, s posenim naglaskom na obrazovne institucije. Godine 2020., usred pandemije COVID-19, Populacijski fond Ujedinjenih naroda (UNFPA) izdao je smjernice kako bi osigurao da djeca koja se bore s učenjem na daljinu i dalje budu izložena radikalnom “sveobuhvatnom seksualnom obrazovanju”.

Ranije ove godine, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izazvala je bijes nakon što je javnost shvatila da njezine službene smjernice promiču podučavanje seksualnih koncepata i ideologija djeci od rođenja, uključujući “masturbaciju u ranom djetinjstvu”.

Ovo se dogodilo nedugo nakon što su se 22 zemlje iz Azije, Afrike, Bliskog istoka i istočne Europe usprotivile rezoluciji koju su izdali Bidenova administracija i Europska unija, a koja je nastojala progurati radikalni spolni odgoj djece.

Osim nacionalnih i međunarodnih čelnika koji promiču ovu agendu, istaknute organizacije protiv života pridružile su se pokretu, poput Planned Parenthood, koji je platio američkim tinejdžerima da sudjeluju u radikalnom “sex ed summer” kampu u lipnju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža