U ime obitelji

Poljska lijeva stranka traži ponovno uvođenje eugeničkog pobačaja i pobačaja na zahtjev

Poljska lijeva stranka traži ponovno uvođenje eugeničkog pobačaja i pobačaja na zahtjev

Poljska najvažnija oporbena stranka tražit će ne samo da se ponovno uvede eugenički pobačaj (pobačaj bolesne djece) nego da se uvede i pobačaj na zahtjev. Nedavno je poljska centralno lijeva stranka Platform Obywatelska (PO, “Civilna platforma”predstavila svoj novi “Pakt za žene” koji će nuditi slobodnu kontracepciju uključujući abortivne pilule za “jutro poslije”, “in vitro” oplodnju i legalan pobačaj do 12. tjedna trudnoće.

Prema PO-u, u teškim uvjetima i nakon medicinskog i psihološkog savjetovanja, ženu treba podržati u njezinoj odluci da pobaci svoju bebu.

Ovaj dokument, za kojeg se stranka PO nada da će ga razviti u prijedlog zakona, također predlaže veću financijsku pomoć obiteljima koje podižu djecu s poteškoćama, piše Life Site News.

PO pokušava prikazati svoje stajalište kao oblik “sigurnosti” za žene. “Predlažemo bitno osiguravanje prava ženama, zato smo usvojili ‘Pakt za žene’, koji daje osjećaj sigurnosti ženama u svakom periodu njihova života” – kaže Agnieszka Pomaska iz PO-a.

Čelnik PO-a Borys Budka rekao je da njegova stranka vjeruje kako država treba pružiti “posebnu njegu poljskim ženama.”

“Uvjereni smo da se žene moraju osjećati sigurno i država im treba osigurati sveobuhvatnu pomoć kako bi mogle svjesno i sigurno donijeti odluke o svojoj budućnosti, uključujući i odluku o majčinstvu” – rekao je.

Međutim, samo malen broj ljudi u Poljskoj zaista želi uvođenje pobačaja na zahtjev, kaže Kaja Godek iz Poljske fondacije za život i obitelj.

“Po mojem mišljenju, PO je započeo marš prema samouništenju” – rekla je Godek za Life Site News. “Zagovaratelji pobačaja na zahtjev rijetki su u Poljskoj.”

“Čak i u prosincu 2020., nakon feminističkih prosvjeda, samo 18-20% Poljaka reklo je da bi podržalo pobačaj zbog teške situacije u kojoj se nalazi majka. Nadalje, postoji 4 ili 5 stranaka koje su zainteresirane za te proabortivne glasače.”

“Politički, podupiranje pobačaja se ne isplati u Poljskoj”, dodala je Godek. “Svatko tko želi dobiti izbore mora računati s time da je Poljska postala zaista pro-life zemlja u proteklim godinama.

“Mi razumijemo da je ubijanje nevinog djeteta horor.” – rekla je.

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com