Pogledajte video koji je uoči blagdana Nevine dječice objavila UiO: Svaki život donosi radost
29. prosinca 2023.

U sklopu božićne čestitke udruga U ime Obitelji objavila je video koji govori o životu. Govori o tome da svaki život počinje začećem i da svako dijete ima pravo živjeti.

Upravo je novi život, rođenje djeteta u središtu Božića. Način na koji se odvijala drama oko Isusovog rođenja ukazuje na Isusovu bliskost čovjeku u situacijama koje izgledaju bezizlazne. Bijeg i skrivanje Josipa i Marije, te na koncu rođenje Isusa u štalici ukazuje na teškoće koje svakog oca i majku mogu zadesiti. Ali ukazuju i na spasiteljski smisao rođenja djeteta Isusa.

Zbog toga blagdan Božića i dani oko Božića, posebice blagdan Nevine dječice podsjećaju nas na to da je svaki život važan. Podsjećaju nas na tragediju abortusa preko kojega se svaki dan u svijetu ubije preko 200 000 nevine djece. Ovaj video ukazuje na ljepotu života, na smisao i radost svakog rođenog djeteta:

>Tucker Carlson: Abortus se nameće kao put do radosti, ali to je ljudska žrtva. Djeca su neokaljani izvor radosti

Svaki dan preko abortusa se ubije 200.000 djece

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), svake godine u svijetu se napravi oko 73 milijuna induciranih pobačaja. To odgovara približno 200.000 pobačaja dnevno. U SAD-u, gdje je gotovo 30% neželjenih trudnoća, a 40% njih se prekine pobačajem, ima između 1500 i 2500 pobačaja dnevno. Gotovo 20% svih trudnoća u SAD-u (isključujući spontane pobačaje) završi pobačajem.

WHO naziva pobačaj ”uobičajenom zdravstvenom intervencijom”, a na mnogim mjestima može se naići i na pojam ”zdravstvena skrb” ili ”zdravstvena njega”. Ovako opisuju pobačaj uglavnom njegovi zagovornici. Pa se onda govori o sigurnim i nesigurnim intervencijama kod pobačaja koje se onda povezuju s pojmom zakonskog dopuštanja ili zabrane pobačaja. Zbog čega se sve one koji zagovaraju zakonsku zabranu pobačaja optužuje da idu protiv ženskog zdravlja. Međutim ne uzimajući u obzir zdravlje, odnosno život djeteta. ”Sveobuhvatna skrb o pobačaju uključena je u popis osnovnih zdravstvenih usluga koji je WHO objavio 2020.”, piše na stranicama WHO-a.

>Strašna objava američke tvornice abortusa: Hej, OK je imati više pobačaja

Abortus u Hrvatskoj

Ustav Republike Hrvatske u članku 21. kaže da svako ljudsko biće ima pravo na život, pa ipak u Hrvatskoj se redovito izvode abortusi. Podaci iz 2022. godine govore da je u Hrvatskoj većina pobačaja, njih 80 posto, izvršena na zahtjev žene. Godinu dana prije u Hrvatskoj je učinjeno 7712 pobačaja, 6.6% više nego 2020. godine.

Pobačaji se vrše od nedavno i na poliklinici Sveti Duh u Zagrebu, otkad je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević došao na vlast. On je u tu bolnicu doveo novu ravnateljicu Ana Mariju Šimundić i na taj način omogućio da se i u toj poliklinici između ostalih izvodi abortus. Na žalost uz prisutnost lijevih političara na vlasti broj abortusa u Hrvatskoj može samo rasti, zajedno s padom stanovništva i još dubljom demografskom zimom.

>Ideološki boj na Svetom Duhu: Bolnicu potresaju afere, a novo vodstvo koje je postavio Tomašević u fokusu ima jednu stvar – pobačaje

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža