U ime obitelji

Otkriveno da je Harvard primao donacije pedofila Jeffreya Epsteina: U pismu izrazili žaljenje zbog prihvaćanja uplate od 9 milijuna dolara

Otkriveno da je Harvard primao donacije pedofila Jeffreya Epsteina: U pismu izrazili žaljenje zbog prihvaćanja uplate od 9 milijuna dolara

Predsjednik Harvarda Lawrence S. Bacow napisao je pismo zajednici Harvarda u kojem je izrazio “žaljenje” zbog prihvaćanja milijunske donacije od osuđenog seksualnog prijestupnika i pedofila Jeffreyja Epsteina.

Iako Bacow tvrdi da sveučilište nije prihvatilo Epsteinove donacije nakon njegove pravomoćne osude 2008. godine zbog prostitucije, Harvard je pokrenuo internu istragu koja će otkriti njegove veze u “decentraliziranim” institucijama koje čine sveučilište, prenosi Breitbart.

„Epsteinove donacije sveučilištu izazivaju zabrinutost. Imajući to u vidu, prije dva tjedna tražio sam pregled njegovih donacija sveučilištu. Decentralizacija sustava čini istragu nešto složenijom nego što bi bio slučaj u nekim drugim institucijama “, napisao je Bacow u pismu te dodao: “Želim naglasiti da je istraga u tijeku.”

Iako sveučilište “žali” zbog primljene Epsteinove donacije, Bacow nije najavio da će ju vratiti.

“Dopustite mi da završim tamo gdje sam započeo. Zločini Jeffreyja Epsteina su odbojni i kažnjivi… duboko žalim zbog Harvardove povezanosti s njim. Takvo ponašanje nema mjesto u našem društvu.”, zaključio je Bacow.

Breitbart News izvijestio je ovog tjedna da je MIT (Massachusetts Institute of Technology Tehnološki institut Massachusetts), potajno prihvaćao donacije Jeffreyja Epsteina više od 10 godina. Epstein je novac sveučilišta usmjeravao i putem drugih donatora, uključujući Billa Gatesa. Direktor MIT Media Lab Joi Ito dao je ostavku nakon što se otkrila povezanost laboratorija s Epsteinom.

Podsjetimo, optužbe protiv Epsteina pojavile su se 2005., kada su roditelji četrnaestogodišnje djevojčice prijavili policiji na Floridi da je Epstein zlostavljao njihovu kćer u svojoj kući u Palm Beachu. Financijaš je tada optužen da je podvodio maloljetnice u svoje rezidencije na Manhattanu i Floridi između 2002. i 2005.

Epstein se na sumnjiv način nagodio s tužiteljima i priznao da je tražio maloljetnicu da postane prostitutka, a zauzvrat je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. Godine 2010. je uvjetno pušten na slobodu.

U srpnju 2019. Epstein je optužen za vođenje lanca elitne prostitucije u koji su bile uključene maloljetnice.

Suđenje se očekivalo iduće godine, a Epsteinu je prijetila kazna zatvora do 45 godina.

Pronađen je mrtav u 10. kolovoza u Metropolitan Correctional Centeru, jednom od najsigurnijih američkih zatvora, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u lipnju 2020.

Izvor: narod.hr/breitbart.com

Foto: GettyImages/Snimka zaslona (Fotomontaža: Narod.hr)