Odgovor na poziv Predsjednika RH g. Ive Josipovića
18. listopada 2014.

Članica Organizacijskoga odbora građanske inicijative “U ime obitelji” dr. Željka Markić primila je poziv predsjednika Republike Hrvatske g. Ive Josipovića za sudjelovanje na “Prezentaciji stavova građana o pojedinim ustavnim pitanjima i pitanjima izbornog sustava” koji se treba održati u subotu, 18. listopada. S obzirom na to da je poziv dr.  Markić upućen tek dva dana ranije, zbog spriječenosti nije bila u mogućnosti sudjelovati te se građanska inicijativa “U ime obitelji” zahvalila na pozivu.

U odgovoru na poziv koji je građanska inicijativa “U ime obitelji” uputila Uredu Predsjednika stoji: “Budući da su stavovi GI ‘U ime obitelji’ i više od 380 000 građana koji su poduprli raspisivanje o promjeni izbornog sustava već javno objavljeni i sadržani, između ostalog, u referendumskom pitanju inicijative, ‘U ime obitelji’ vjeruje da su već uključeni ili se lako mogu uključiti u prezentaciju stavova građana.”

Inicijativa “U ime obitelji” ujedno je iskoristila ovu priliku te je zamolila gospodina Predsjednika da se “sukladno svojim ustavnim obavezama založi za pravo hrvatskih birača kojima je otežavano izjašnjavanje o raspisivanju referenduma o promjeni izbornog sustava u Splitu, Rijeci, Karlovcu, Virovitici i nekim drugim gradovima”.

Pritom podsjećaju g. Predsjednika Josipovića, kao što su više puta izvješćivali, Inicijativa je zatražila dozvolu za 80 mjesta izjašnjavanja u Splitu, a Grad Split dopustio je da se više od 200 000 birača izjasni na samo četiri mjesta, dok je u Rijeci, Karlovcu, Virovitici i nekim drugim gradovima naplatom mjesta izjašnjavanja ograničeno ustavno pravo birača na izjašnjavanje o referendumu, stoji u pismu predsjedniku Josipoviću koje je potpisala Ana Marija Marković, članica nacionalne koordinacije inicijative „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“.

Poziv Predsjednika RH dr. Željki Markić, članici građanske inicijative “U ime obitelji”

U ime obitelji – Odgovor na poziv Predsjednika – 17.10.2014.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža